Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Роман Андрєєв: "Досудове слідство у справі дніпропетровських терористів проведено об’єктивно та неупереджено"

Роман Андрєєв: "Досудове слідство у справі дніпропетровських терористів проведено об’єктивно та неупереджено"

Роман Андрєєв: "Досудове слідство у справі дніпропетровських терористів проведено об’єктивно та неупереджено"
30 серпня відбувся спільний брифінг представників силових відомств щодо розслідування у кримінальній справі за фактом вибухів у центрі Дніпропетровська. 23 серпня цього року Головне слідче...

30 серпня відбувся спільний брифінг представників силових відомств щодо розслідування у кримінальній справі за фактом вибухів у центрі Дніпропетровська.

ВІДЕО ДНЯ

23 серпня цього року Головне слідче управління СБУ завершило розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням чотирьох осіб у вчинені у 2010-2012 роках у складі терористичної групи вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі, тобто злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи), ч.2, 3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне виготовлення, зберігання вибухових пристроїв) КК України.

Під час брифінгу начальник Головного управління з нагляду за додержанням законів при провадженні ОРД, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури України Роман Андрєєв зазначив, що підсудність справи про вибухи у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі визначатиме Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Реклама

"Підсудність цієї справи буде визначати Вищий спеціалізований суд, але, на мою думку, ця справа має розглядатися у Дніпропетровську, оскільки там проживає більшість з постраждалих, самі обвинувачені - мешканці Дніпропетровської області, і останній терористичний акт був здійснений там", - сказав Р. Андрєєв.

Під час брифінгу він також нагадав, що одразу після того, як сталися 4 вибухи в районі проспекту Карла Маркса у м. Дніпропетровську Указом Президента України було утворено координаційний штаб на чолі з Генеральним прокурором України.

Реклама

«Штаб був створений з метою швидкого, повного та об’єктивного розслідування цього резонансного злочину та вжиття заходів із забезпечення громадського порядку й безпеки в м. Дніпропетровську. До його складу входили слідчі обласних управлінь органів прокуратури, МВС та СБУ. Я хочу ще раз наголосити, що до розслідування цього злочину були залучені найкращі фахівці розшукової справи. Відповідно, завдяки скоординованим та професійним діям усіх правоохоронних відомств, злочин розкритий у найкоротший термін», - зазначив Р. Андрєєв.

За його словами досудове слідство у цій кримінальній справі проведено об’єктивно та неупереджено на законних підставах.

Від сьогодні обвинувачені та захисники розпочали ознайомлення з матеріалами справи, після чого її буде направлено до Генеральної прокуратури для затвердження обвинувального висновку та передано до суду.

Реклама

Підтримання державного обвинувачення у справі буде доручено групі досвідчених прокурорів.

«Кримінальна справа проти Дніпропетровських терористів буде розглянута повно, всебічно та об'єктивно, а докази, зібрані органом досудового слідства, будуть безпосередньо досліджені судом» – підкреслив Р. Андрєєв. За його словами санкція статті за вчинення терористичного акту передбачає довічне увязнення.

Також він повідомив, що Генеральний прокурор ініціював перед Радою національної безпеки і оборони України питання щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Президент України підписав зміни до ст. 259 КК України, прийняті Верховною Радою.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно