Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В перший день Паралімпійських ігор Україна здобула вісім нагород

В перший день Паралімпійських ігор Україна здобула вісім нагород

В перший день Паралімпійських ігор Україна здобула вісім нагород
Україна успішно стартувала на Паралімпійських іграх у Лондоні, здобувши в перший день вісім нагород, з яких по два золота і срібла та чотири бронзи. Перші дві медалі найвищого ґатунку принесли...

Україна успішно стартувала на Паралімпійських іграх у Лондоні, здобувши в перший день вісім нагород, з яких по два золота і срібла та чотири бронзи.

ВІДЕО ДНЯ

Перші дві медалі найвищого ґатунку принесли Наталія Прологаєва, яка найкраще пропливла у фіналі на 50 метрів вільним стилем, та дзюдоїст Давид Хорава, який став найсильнішим у ваговій категорії до 66 кг.

Для Наталії це перші Паралімпійські ігри. Саме на її честь у Водному центрі в Лондоні у четвер вперше зіграли гімн України.

Реклама

За підсумком першого дня у таблиці медалей українська збірна опинилась одразу на четвертому місці, поступаючись лише Китаю (шість золотих), Австралії (три золоті) та господарям Великій Британії (дві золоті та три срібні).

Відтак українська команда, яка на попередній Паралімпіаді в Пекіні посіла четверте місце з 24-ма медалями, стала одним із фаворитів Ігор у Лондоні. Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич визнав, що тепер він більше нервується, оскільки "від команди вже є певні очікування, і всі перебувають під більшим тиском, щоб виступити на належному рівні".

Реклама

Головні надії покладають на українських плавців, які стали найкращими у Європі в 2011 році, здобувши у Берліні 105 нагород, із яких 41 золото.

На тому чемпіонаті Євген Богодайко виграв п’ять золотих та одну срібну медалі.

Свій дебют на Паралімпіаді 18-річний полтавчанин Богодайко розпочав зі срібла, поступившись британцеві Джонатану Фоксу у фінальному запливі на 100 метрів на спині.

Реклама

Після здобутої медалі Євген не міг стримати своїх почуттів. В інтерв’ю він сказав: "Дуже дякую всім за підтримку. Це неймовірні відчуття". Він виступає також в інших дисциплінах і сподівається, що йому таки вдасться здобути золото Паралімпіади.

Ще одне срібло у плаванні для України принесла Катерина Істоміна - на дистанції 100 метрів батерфляєм.

Вона зізналась, що не очікувала здобути нагороду вже в перший день змагань: "Я ще навіть не розібралась, що я почуваю. Я здивована. Звісно, як і всі інші, я хотіла і мріяла про золото, але оскільки це перші Ігри для мене, то це добрий результат. Далі на Іграх, я думаю, буде ще кращий результат".

Бронзові медалі на рахунку дзюдоїсток Наталії Ніколайчук (до 52 кг) та Юлії Галинської (до 48 кг.) та плавців Сергія Кліпперта (400 м. вільним стилем) та Дмитра Виноградця (50 м. брасом).

Попереду ще десять днів змагань.

Цього року в Паралімпіаді беруть участь найбільше український спортсменів – 155.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно