Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи підуть діти до школи на Закарпатті із 1 вересня: пояснення ОДА

Чи підуть діти до школи на Закарпатті із 1 вересня: пояснення ОДА

Чи підуть діти до школи на Закарпатті із 1 вересня: пояснення ОДА

Закарпаття готується до початку нового навчального року, аби діти із 1 вересня могли піти до школи.

ВІДЕО ДНЯ

"Позиція однозначна — 1 вересня на Закарпатті діти повинні піти в школи та дитячі садочки відповідно до навчально-виховного плану", – заявив очільник області Віктор Микита.

За його словами, одним із пріоритетів є створення безпечних умов перебування у відповідних закладах учасників освітнього процесу. "Для цього у червні 2022 року за моїм розпорядженням у громадах утворили комісії для вивчення стану захисних споруд усіх освітніх осередків, розташованих на території області, незалежно від типу та форм власності", – розповів Віктор Микита.

Реклама
Читайте також:
У школах Мукачева облаштовують укриття

До комісій долучили фахівців структурних підрозділів з питань освіти й науки, цивільного захисту, містобудування та архітектури, охорони здоров’я місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, спеціалістів територіальних органів і місцевих підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби.

Реклама

"На селекторній нараді під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Закарпаття відзначили як один із регіонів-лідерів в Україні за результатами трьох тижнів підготовки", – зазначив голова облдержадміністрації.

Зараз на балансі закладів освіти готові 59 захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів). Спільно з працівниками ДСНС обстежили та підготували акти обстеження 213 закладів освіти для облаштування найпростіших укриттів.

Окрім того, для 99 навчальних закладів організували перебування учасників освітнього процесу в укриттях інших суб’єктів господарювання.

Реклама

"Так, обстежено та підготовлено 371 об’єкт, що становить 30% від потреби. Оптимізовуємо роботу комісій, щоб вчасно розпочати навчальний процес у кожному закладі освіти", – підсумувів Віктор Микита.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно