Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тимошенко і Луценка "пропишуть" у бюлетенях?

Тимошенко і Луценка "пропишуть" у бюлетенях?
Прізвища засуджених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка будуть вказані у виборчих бюлетенях. Про це заявив член Центральної виборчої комісії Андрій Магера. У середу на засіданні ЦВК при затвердження...

Прізвища засуджених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка будуть вказані у виборчих бюлетенях.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив член Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

У середу на засіданні ЦВК при затвердження форми і тексту виборчого бюлетеня виникло питання: чи вказувати в першій п'ятірці списку ВО "Батьківщина" імена Тимошенко і Луценка, які не були зареєстровані ЦВК кандидатами в народні депутати, але, тим не менш, залишаються у партійному списку, затвердженому на з'їзді.

Реклама

Коментуючи прийняте ЦВК рішення, Магера зазначив, що в бюлетенях будуть вказані прізвища всіх кандидатів, що ввійшли у першу п'ятірку виборчих списків партій.

"Це будуть перші п'ять осіб, висунуті на з'їздах партій, зокрема, до прийняття рішення ЦВК про відмову в реєстрації окремих кандидатів", - сказав він.

Реклама

Відповідаючи на питання, так чи будуть у бюлетенях зазначені прізвища Тимошенко і Луценко, Магера сказав: "Так, це передбачено законом (про вибори народних депутатів), статтею 80".

В свою чергу представник партії "Батьківщина" у ЦВК Руслан Князевич заявив, що комісія відмовилася включити прізвища Тимошенко і Луценка, тому навпроти графи ВО "Батьківщина" на даний момент лише три прізвища.

"Насправді ЦВК зобов’язана відтворити п’ятірку прізвищ, незважаючи на те, що було відмовлено у реєстрації Тимошенко та Луценку", - цитує Князевича прес-служба партії.

Реклама

Князевич також наголосив, що Центральна виборча комісія не має права приймати рішення про виключення зі списків.

"Це дозволено лише тоді, коли людина померла, або особа може сама відмовитися балотуватися від цієї політичної сили. Жодної цієї умови не було дотримано", - наголосив він.

"Сьогодні ми є свідками того, що щоб забезпечити політичну волю і не допустити появу прізвищ Тимошенко і Луценка, ЦВК грубо порушила закон про вибори, Конституцію, закон про ЦВК", - сказав представник "Батьківщини".

"Мені здається, що є всі підстави звернутися зі скаргою до суду", - наголосив Князевич.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно