Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українці довіряють гривні більше ніж долару

Українці довіряють гривні більше ніж долару
На сьогоднішній день в Україні гривня випередила долар за рівнем довіри серед громадян, про що свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології. За словами піар-менеджера...

На сьогоднішній день в Україні гривня випередила долар за рівнем довіри серед громадян, про що свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології. За словами піар-менеджера КМІС Тетяни Пясковської, рівень довіри українців до Національного банку України - найвищий серед державних структур і становить 32%.

ВІДЕО ДНЯ

"Швидше за все, з рівнем довіри до Національного банку пов'язано і довіра до національної валюти. Ми побачили, що міське населення найбільше довіряє українській гривні - 35% опитаних і доларові США - 33% опитаних", - сказала вона. При сьому вона додала, що єдину євровалюту найнадійнішою вважають лише 10% громадян.

Нагадаємо, в липні інше опитування, проведене Інститутом вивчення ринку і громадської думки IFAK показало, що через побоювання падіння гривні більшість українців долару таки довіряють більше, ніж нацвалюті. При цьому євро вважають менш надійним за гривню. Так, в питанні довіри до грошей 40% відсотків українців зробили вибір на користь долара США. Тільки 22% респондентів віддали перевагу гривні. Ще менше учасників опитування - 18% - сказали, що відчувають найбільшу довіру до євро. 35% українців, які мають грошові накопичення, зберігають їх в гривнях. 27% опитаних зазначили, що віддають перевагу американському долару. І лише кожен десятий українець зізнався, що зберігає заощадження в євро.

Джерело: Ліга Новини

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно