Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мавпа, що втекла з маріупольського зоопарку жебракує під церквою (ВІДЕО)

Мавпа, що втекла з маріупольського зоопарку жебракує під церквою (ВІДЕО)

Мавпа, що втекла з маріупольського зоопарку жебракує під церквою (ВІДЕО)
Японська макака жебрає на паперті під церквою святого Георгія в селищі Сартана під Маріуполем. Яша втік з місцевого зоопарку два тижні тому. Директор звіринця просить місцевих мешканців не...

Японська макака жебрає на паперті під церквою святого Георгія в селищі Сартана під Маріуполем.

ВІДЕО ДНЯ

Яша втік з місцевого зоопарку два тижні тому. Директор звіринця просить місцевих мешканців не ображати мавпу. Каже, що вона не агресивна - хоча Яша частенько навідується на місцеві городи.

Співробітниця зоопарку: "Коли стала наливати води, тримала клітку, щоб він не втік, а він скочив на ногу, відкрив сам (він вміє відчиняти клітку) й втік".

Реклама

Як інформує 5 канал, це вже третя втеча 5-річного самця японської макаки на прізвисько Яша. В зоопарку сподіваються, що він скоро повернеться. Попереднього разу тварину упіймали під час крадіжки, проте запевняють: Яша дуже миролюбний.

Анастасія Малкова, співробітниця зоопарку: "Він до жінки заліз у підвал й став красти. Жінка нам розповіла - ми прийшли, забрали його з підвалу. А зараз шукаємо і не знаходимо".

Реклама

Аліса Герус, співробітниця зоопарку: "Він був більш комунікабельний, аніж інші, брав хліб з рук, підходив до грат. Він не агресивний".

Уже другий тиждень Яша на волі. Місцевих мешканців це не лякає. Навпаки - вони підгодовують тварину. Лариса Козачок, мешканка селища Сартана: "Хліб кидаємо, він бере, пробує, поїсть скільки захоче".

Павло Іванко, мешканець селища Сартана: "Бігали за ним, він втікав спочатку, потім звик. Ну, печиво хтось дає, хтось цукерки, особливо дітвора. Боже створіння ж!".

Реклама

У зоопарку кажуть: тварини завжди повертаються туди, де їх не кривдили і годували. Так, більшість пернатих звіринця взагалі не замикають у клітках.

Савелій Вашура, директор зоопарку: "Павичі літають, пелікани – як вертоліт, і все одно сіли. Журавель перелітав на лівий берег, десь кілометрів за 15. І теж прилітав. Вони звикли - тут добре, вони тут харчуються".

Тож, очікують: коли стане прохолодно - Яша сам повернеться. Савелій Вашура, директор зоопарку: "Взимку він повернеться, а зараз їжі вистачає. Всюди дерева з грушками і яблуками, поки є - він їсть".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно