Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті відкрили Літню школу інформатики

На Закарпатті відкрили Літню школу інформатики

В Ужгороді запрацювала Літня школа інформатики. Це спільний пілотний проєкт ОВА, Ужгородського національного університету та Закарпатського ІТ-кластера.

ВІДЕО ДНЯ

"Залучення дітей краю до сучасної освіти, яка відповідає вимогам сьогодення, – один із головних моїх пріоритетів та завдань нашої команди, – підкреслив Віктор Микита. – Як батько чотирьох дітей, я чітко усвідомлюю, що саме їм потрібно, чого не вистачає і що ми повинні зробити, аби дати їм ті можливості, яких не було колись у нас".

Читайте також:
Що буде з учнями, яких батьки не захочуть відпускати в школу з 1 вересня
Реклама

За його словами, це складні реформи, які іноді можуть здаватися довготривалими, а інколи можуть не знаходити розуміння, але здебільшого в людей, які застрягли у радянських шаблонах, нав’язаних тоталітарними системами минулого.

"Хай там що, ми рухаємося вперед і зараз робимо безпрецедентний крок у зміні підходів до сучасної освіти в нашому регіоні", – зауважив очільник ОВА.

Реклама

Протягом тижня 200 дітей з усієї області матимуть можливість ознайомитися з реальною роботою напрямку інформаційних технологій, побувати в хабах Закарпатського ІТ-кластера, пройти курс базового навчання з програмування, яке забезпечать фахівці світового рівня, попрацювати на передовому комп’ютерному обладнанні, опанувати спецтермінологію англійською з кращими філологами краю, відпочити, знайти нових друзів та отримати незабутні враження. 

"Найголовніше – ми створюємо можливості для майбутньої професійної орієнтації та доступу дітей до сучасних технологій незалежно від будь-яких соціальних факторів.

За результатами роботи буде проведено детальний аналіз, який дозволить нам у майбутньому ефективно оптимізувати цей процес", – наголосив Віктор Микита.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно