Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Психічно хворий киянин "замінував" аеропорт "Бориспіль"

Психічно хворий киянин "замінував" аеропорт "Бориспіль"
Сьогодні о другій половині дня до чергової частини київського главку міліції надійшло два тривожні повідомлення про замінування Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Отриману інформацію було одразу...

Сьогодні о другій половині дня до чергової частини київського главку міліції надійшло два тривожні повідомлення про замінування Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Отриману інформацію було одразу передано правоохоронцям Київської області. До «замінованого» аеропорту негайно виїхали слідчо-оперативна група та представники вибухо-технічної служби ГУМВС України в Київській області, СБУ, МНС та бригади швидкої медичної допомоги, а столичні правоохоронці взялися за пошуки зловмисника.

ВІДЕО ДНЯ

Попередньо встановлено, що о 14:06 та о 14:14 чоловік телефонував з таксофонів, розміщених на сусідніх вулицях в Солом’янському районі столиці.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили ймовірного «мінера» і затримали його за місцем проживання. Ним виявися 29-річний місцевий мешканець, який перебуває на психіатричному обліку. У скоєному парубок повністю зізнався, однак мотиву свого жарту пояснити не зміг. Наразі працівники міліції Солом’янського райвідділу міліції Києва проводять низку процесуальних заходів та документують протиправний вчинок цього жартівника. За рішенням суду хлопця направлено на примусове лікування.

Реклама

Ця особа уже відома міліціонерам, адже саме він 8 та 9 липня телефонував до столичної міліції та повідомляв про замінування двох станцій київського метрополітену, а також Набережно-Печерської дороги. Наразі за цими фактами Солом’янським райуправлінням столичної міліції порушено кримінальну справу. Проводиться досудове слідство.

Згідно із доповненнями, внесеними до кримінального кодексу України, з липня місяця цього року за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності (ст. 259 ККУ) «жартівникам» такого роду передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років, а якщо таке діяння спричинило тяжкі наслідки або вчинено повторно – від чотирьох до восьми.

Реклама

При обстеженні аеропорту жодних підозрілих та вибухо-небезпечних предметів не виявлено. Задля безпеки громадян з трьох терміналів було евакуйовано близько п’яти тисяч пасажирів та персоналу літовища.

СЗГ УМВС в місті Києві

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно