Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Cеред гуманітарного вантажу виявили понад 100 тисяч пігулок трамадолу

Cеред гуманітарного вантажу виявили понад 100 тисяч пігулок трамадолу

Cеред гуманітарного вантажу виявили понад 100 тисяч пігулок трамадолу

Понад 100 банок медичного препарату «tramadol», що містять наркотичні речовини, затримали інспектори управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці на українсько-словацькому кордоні.

ВІДЕО ДНЯ

Їх завозив перевізник у мікроавтобусі з Євросоюзу на митну територію України серед гуманітарного вантажу без будь-яких дозвільних документів, – йдеться в повідомленні пресслужби Закарпатської митниці.

Читайте також:
У мережі розповіли про випадок, який стався на закарпатській митниці
Реклама

Це сталося 9 серпня до обіду на митному посту "Ужгород-автомобільний", що на кордоні зі Словаччиною.

Під час проходження митних процедур, закарпатський перевізник надав супровідні документи, згідно з якими в Україну ввозилися товари у вигляді гуманітарної допомоги, "медичні засоби та вироби (медикаменти)", в загальній кількості 2 вантажні піддони, 32 коробки, вагою брутто майже 600 кг, вартістю 10,6 тис євро. Товар відправлявся на адресу однієї з українських благодійних організацій. Усно перевізник запевняв інспекторів, що не переміщує ніяких товарів, які заборонені або обмежені для переміщення через кордон.

Реклама

Виходячи з аналізу та оцінки ризиків, даний транспортний засіб марки "Мерседес-Бенц» Спрінтер" був перенаправлений у бокс поглибленого огляду для ретельної перевірки.

Відтак, митники спільно з прикордонниками виявили у багажному відсіку 100 банок медпрепарату "трамадол" (по 1000 пігулок в кожній банці), які  були розфасовані у картонних коробках. Як з’ясувалося, у перевізника був відсутній дозвільний сертифікат на переміщення цього медпрепарату, що містить наркотичний засіб, через кордон.

До слова, діюча речовина «tramadolhydrochlorid» (трамадолгідрохлорід) віднесена до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин  і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабміну від 06.05.2000 р. № 770 Таблиці  №ІІ Списку №1 "Наркотичні засобі, обіг яких  обмежено". Тобто даний наркотичний препарат  можливий до переміщення через митний кордон України при наявності дозволу на право ввезення (вивезення) чи транзиту  наркотичних засобів.

Реклама

Тож, відносно перевізника складено протокол за ч.3 статті 471 Митного кодексу України та вилучено медпрепарат, який обмежений для переміщення через митний кордон України. Санкції цієї статті передбачають накладення штрафу в розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

До слова, за ціною в інтернет-мережі вартість однієї банки трамадолу (по 1000 пігулок) складає 10 тис грн, тож приблизна загальна вартість 100 банок сягає мільйон гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно