Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На мовному майдані в Харкові невідомі вчинили поножовщину

На мовному майдані в Харкові невідомі вчинили поножовщину
В ніч на 15 серпня невідомі молодики напали на учасників мовного Майдану у Харкові. "14 серпня після чергової спроби харківської міської влади розігнати мовний протест активісти перемістились в сад...

В ніч на 15 серпня невідомі молодики напали на учасників мовного Майдану у Харкові. "14 серпня після чергової спроби харківської міської влади розігнати мовний протест активісти перемістились в сад Шевченка до пам'ятника Кобзарю. 15 серпня вночі близько 01:15 до місця розташування акції підбігли чотири молодики в спортивних костюмах з капюшонами, зламали та вкрали чотири українські державні прапори", - розповіли учасники акції. Молодики також зрізали ножами, пошматували та вкрали агітаційні матеріали та речі.

ВІДЕО ДНЯ

Активісти зазначили, що щоночі о 01:00 в саду Шевченка вимикається світло, про це було відомо, тому нападники "діяли організовано і сплановано". "Співробітники міліції, які більше місяця цілодобово пильнували мовний протест (поруч постійно знаходились патрульні міліцейські машини) саме цієї ночі "випадково" зникли в невідомому напрямку", - додають активісти. За їхніми словами, також триває щоденний тиск та переслідування Харківською міськрадою мовного протесту, працівники міськради вже домоглись п'яти судових заборон акції, майже щодня приходять держвиконавці та незаконно змушують протестувальників переміщуватись на інше місце, на активістів регулярно складають сфабриковані протоколи про адмінправопорушення.

Як відомо, 31 липня глава Верховної ради Володимир Литвин підписав закон "Про основи державної мовної політики", що розширює застосування російської мови на регіональному рівні, документ був направлений на підпис президенту. Янукович підписав закон 8 серпня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно