Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З Чехії надійшло важливе повідомлення: що там запропонували

З Чехії надійшло важливе повідомлення: що там запропонували

У Чехії не виключають можливості зупинити видавати візи росіянам у країнах ЄС. Голова комітету з питань зовнішньої політики Павло Фішер та голова зовнішньополітичного комітету палати чеського парламенту Марек Женішек підтримали ідею зупинення країнами ЄС видачі віз росіянам.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє видання "Чеське радіо", це питання обговорюватиметься міністрами країн ЄС наприкінці серпня на зустрічі у Празі.

Читайте також:
У Чехії збирають кошти для українських захисників
Реклама

Голова європейського комітету чеського парламенту Ондржей Бенешик виступив за введення в ЄС того ж режиму видачі росіянам віз, який діє в Чехії. Після вторгнення рф в Україну Чехія повністю зупинила видачу росіянам короткострокових віз, за ​​винятком гуманітарних.

Як повідомив міністр закордонних справ Ян Липавський, Чеська Республіка, яка головує у Раді Євросоюзу, виступає за припинення видачі віз росіянам країнами ЄС. Проти виступає канцлер ФРН Олаф Шольц, який вважає, що противникам кремлівського режиму слід надати можливість залишити росію.

Реклама

"Отримати візу та можливість подорожувати до країн Шенгенського договору є привілеєм для громадян росії, країни, яка займається військовою агресією та ядерним тероризмом на Запорізькій АЕС. Це ганьба, скільки грошей росіяни, чиє майно може мати кримінальне походження, витрачають на товари класу "люкс" у Берліні та Парижі. Я також вважаю ганебним, що деякі країни ЄС досі пропонують великим інвесторам із росії отримувати громадянство чи посвідку на проживання. Це має припинитися! До речі, житло, в яке вони інвестували у Чехії, необхідно ретельно обкладати податками", – наголосив Павло Фішер.

За словами сенатора, обмеження видачі віз росіянам – цілком закономірний крок. Павло Фішер вважає, що росіяни, яким потрібна допомога, можуть просити у Чехії притулок чи міжнародний захист.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно