Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стало відомо, скільки на Закарпатті зареєстровано внутрішньо переміщених осіб

Стало відомо, скільки на Закарпатті зареєстровано внутрішньо переміщених осіб

Стало відомо, скільки на Закарпатті зареєстровано внутрішньо переміщених осіб

Посилення співпраці з гуманітарними партнерами у напрямку грошової підтримки та якнайшвидшої реконструкції житла для вимушених переселенців обговорили на координаційній нараді під керівництвом заступника голови ОВА Петра Добромільського.

ВІДЕО ДНЯ

"У зв’язку з новими хвилями евакуації українців із небезпечних регіонів на Закарпатті зростає кількість ВПО. Сьогодні ця цифра становить понад 410 тисяч людей. Лише за підтримки держави та спільними зусиллями з міжнародними організаціями ми зможемо забезпечити їх необхідним. Уже маємо позитивний досвід роботи", – наголосив Петро Добромільський.

Читайте також:
В Ужгородському районі з’явиться житло для переселенців
Реклама

За його словами, ключовим напрямком такої взаємодії є реконструкція середньо- та довгострокового житла для вимушених переселенців. Окрім того, у регіоні стимулюють розселення ВПО в приватному секторі: власники домогосподарств, котрі прихистили переселенців, отримують компенсації на комунальні послуги, також їх долучатимуть до кешових програм.

Працюють і над продовженням фінансової допомоги вимушено переміщеним особам. Так, уже понад 233 тисячі осіб отримали виплати загальною сумою 44,8 млн грн від 13 організацій (УВКБ ООН, Міжнародна організація з міграції, Всесвітня продовольча програма ООН та інші).

Реклама

"Зростає потреба у продуктових наборах та гігієнічних засобах. За координації обласної військової адміністрації гумдопомогу розподіляють адресно туди, де люди цього найбільше потребують. Ми вдячні партнерам і сподіваємося на подальшу підтримку", – зауважив заступник голови Закарпатської ОВА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно