Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Настав час приймати виважені рішення: в Україні зробили заяву про виїзд чоловіків за кордон

Настав час приймати виважені рішення: в Україні зробили заяву про виїзд чоловіків за кордон

Настав час приймати виважені рішення: в Україні зробили заяву про виїзд чоловіків за кордон

Можливість виїзду чоловіків за кордон в Україні обговорюють вже кілька місяців. А з початку вересня порядок виїзду за кордон мав дещо змінитися для частини чоловіків завдяки програмі єВідрядження, яка мала запрацювати у тестовому режимі.

ВІДЕО ДНЯ

Проте досі так і не запрацювала. Справа в тому, що постанову, якою підприємцям дозволено виїжджати у робоче відрядження до 7 днів за кордон, не підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що єВідрядження викликало чимало критики в суспільстві і тому немає нічого дивного в тому, що Шмигаль відклав підписання постанови.

Реклама
Читайте також:
Правила в’їзду до Польщі змінилися. Митниця повідомила про зміни, які запровадили

"Ініціатори механізму виїзду за кордон військовозобов’язаних запропонували рішення інтуїтивно, без належних розрахунків, що зрозуміло не змогло переконати суспільство у його доцільності", – заявив Гетманцев.

Реклама

"Зрозуміло, що на сьомий місяць війни із відрядженнями треба щось вирішувати. Однак, очевидно і те, що настав час приймати виважені та прораховані рішення, замість інтуїтивних. Підтримую позицію прем’єра", – сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Однак, за його словами, незрозуміло, чому вибрали суму застави у 200 тисяч грн за особу. "Чому саме 200 та яка природа цього платежу при неповерненні працівника? Штраф? Але ж штраф сплачується лише на підставі закону, а не експерименту. Чому людину випускають на гранично короткий термін 7 днів, збільшуючи ризик її неповернення вчасно?", – додав Данило Гетманцев.

Він додав, що поки ніхто не надав статистику щодо впливу заборони виїзду чоловіків за кордон на економіку країни. "Наскільки негативно заборона впливає на зайнятість та ВВП? Хтось вивчив? Які цифри? Наскільки позитивно вплине механізм на розвиток економіки? Знову у цифрах. Звідки цифра зарплати у 20 тис? Якщо середня зарплата за січень становить 14 577 грн., а з того часу, за даними НБУ, зарплата зменшилася на 12%", – зазначив Гетманцев.

Реклама

Зауважимо, що раніше Володимир Зеленський відповів, коли виїзд чоловіків за кордон дозволять. Проте, за словами, президента, у найближчі місяці очікувати на це не варто.

Нагадаємо, що частина українців, які повертаються з-за кордону, отримають виплати у розмірі 18 тисяч гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно