Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Епоха "покращення": Азаров урізав стипендії студентам

Епоха "покращення": Азаров урізав стипендії студентам
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, зменшивши розмір студентських стипендій. Про це повідомляє незалежна студентська профспілка "Пряма дія". "Ця постанова більш...

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, зменшивши розмір студентських стипендій.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє незалежна студентська профспілка "Пряма дія".

"Ця постанова більш ніж у півтора рази знижує фактичний розмір стипендій більш ніж для третини студентів", - заявляють у профспілці.

Реклама

У документі зазначено, що "обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено".

Таким чином, студенти 1 курсу бакалаврату та спеціалітету або магістратури, які нині отримують 720-800 гривень, відповідно до нової постанови, втрачають індексовану надбавку і відтепер отримуватимуть лише базову стипендію у розмірі 530 гривень.

Реклама

Далі наводиться пояснення: "У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена, обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії".

У "Прямій дії" наголошують, що будь-яке скорочення стипендій не припустиме, адже навіть з урахуванням усіх індексацій студент прожити на неї не може.

"За останній навчальний рік ціни на гуртожитки у більшості ВИШів зросли у 2-3 рази. Зросли також ціни на продукти першої необхідності. Але у цій ситуації Кабмін не збільшує індексацію, а навпаки - пропонує "затягнути паски", - зазначили у організації.

Реклама

Як відомо, останнє підвищення базової академічної стипендії - до 530 гривень - відбулося у вересні 2008 року. За 4 роки збільшувалась тільки індексація, що ураховує рівень інфляції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно