Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Інтернет-магазин "Розетка" визнав провину перед податковою

Інтернет-магазин "Розетка" визнав провину перед податковою
Один з найбільших інтернет-магазинів в країні - Rozetka.ua - припинив відстоювати свої інтереси в спорі з Державною податковою службою (ДПС) і визнав заборгованість перед бюджетом. У середу компанія...

Один з найбільших інтернет-магазинів в країні - Rozetka.ua - припинив відстоювати свої інтереси в спорі з Державною податковою службою (ДПС) і визнав заборгованість перед бюджетом. У середу компанія перерахувала державі перші 1,5 млн з 7,3 млн грн, які вимагає податкова. Натомість, як стверджують джерела, ДПС знизить претензії до 4,7 млн ​​грн,".

ВІДЕО ДНЯ

Щодо компанії "Розетка Уа" податкова відкривала дві справи. У квітні ДПС звинуватила її керівників в оформленні операцій з фіктивними підприємствами та фізособами при ввезенні товару з-за кордону. У податковій стверджували, що "Розетка" ухилилася від сплати податку на додану вартість на 7,3 млн грн, а в кінці червня ДПС виявила склад з контрабандною комп'ютерною технікою на суму близько 50 млн грн в приміщенні, яке раніше орендувала "Розетка". На думку представників відомства, товар реалізовувався саме через її інтернет-магазин.

Вчорашній платіж був здійснений у зв'язку з відкриттям першої справи, розповіли в податковій. Хоча в травні "Розетка Уа" оскаржила претензії ДПС в суді і, як стверджував її співвласник Владислав Чечоткін, виграла справу.

Реклама

Поки невідомо, чи повністю компанія визнала податкові претензії - в ДПС цю інформацію не коментують. За словами джерела у відомстві, загальна сума податкових претензій скоротилася до 4,7 млн.

"Вони сплатили 1,5 млн грн, які оскаржити поки не вдалося, і сподіваються, що у відповідь податкова послабить тиск", - пояснив співрозмовник.

Реклама

В адміністрації інтернет-магазину повідомили, що вважають таке рішення компромісом у суперечці з ДПС.

"Я сподіваюся, що скоро все вирішиться, і я зможу продовжувати вести бізнес у цій країні", - заявив Чечоткін.

Сплата "Розетка" заборгованості фактично означає визнання власної провини, відзначають юристи. Партнер юридичної компанії "Правові партнери" Андрій Доманський допускає, що компанія могла домовитися з ДПС про сплату податків в обмін на закриття кримінальної справи. Крім того, безперервні перевірки компанії практично паралізували її роботу, говорить джерело, близьке до керівництва інтернет-магазину.

Реклама

"За результатами перевірки могло бути складено кілька актів - за частиною з них компанія могла виграти суд, а за частиною - довелося б платити", - припускає керуючий партнер юридичної компанії "Юскутум" Артем Афян.

Комерсант Україна

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно