Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тигра, який начебто втік у Словаччину, виявили на Закарпатті

Тигра, який начебто втік у Словаччину, виявили на Закарпатті
Фото: Noviny.sk

Інформація про втечу тигра неабияк стривожила прикордоння Словаччини. Але після кількаденних пошуків поліції та прикордонників виявилося, що тигр наразі перебуває на подвір’ї господарів, у Закарпатті. Власник тварини заявив, що тигреня нікуди не втікало, а гуляє лише на території його обійстя. Повідомлення прикордонних служб про втечу тварини називає непорозумінням.

ВІДЕО ДНЯ

Разом з тим чоловік підтверджує, що на розповсюдженому прикордонниками фото – його тигреня, але каже, що світлина була зроблена раніше і не на кордоні, а біля його дому, – інформує видання Захід.нет із посиланням на Noviny.sk.

Читайте також:
Із українського зоопарка у Словаччину втік тигр. Помітили його на закарпатському кордоні
Реклама

Для пошуків тигра, якого зафіксували фотокамери на українсько-словацькому кордоні, були сформовані спеціальні бригади природоохоронців. Тварину розшукували у гірській місцевості вздовж східного кордону Словаччини.

"Природоохоронці розділилися на дві групи – одна обшукувала ліси над селом Нова Седліца, інша команда йшла хребтами над селом Брезовець. Але це величезна територія, і шукати на ній тварину – все одно, що шукати голку в стозі сіна. Навіть якщо це дитинча, у нього, звичайно, розвинулося достатньо зубів і кігтів, щоб він також міг завдати шкоди людині", – зазначив у коментарі телеканалу JOJ головний зоолог Кошицького зоопарку Патрік Пасторек.

Реклама

Словацькі журналісти приїхали до власника тигреня на Закарпаття. Чоловік, який назвався Богданом, стверджував, що на фотографіях, які публікували словацькі прикордонники і природоохоронці, його тигр Талісман. Тварина живе у закарпатця вже п’ять місяців. Чоловік каже, що не розуміє, чому виникла паніка, адже стверджує, що тигреня нікуди не втікає, а гуляє лише на території його господарства.

"Тигр нікуди не дівається, найдальше – піде до струмка купатися", – стверджує Богдан і додає, що фото з тигром у лісі було зроблено недалеко від його будинку відвідувачами. Як фото потрапило до словацьких поліцейських – не розуміє.

Разом із тим речниця прикордонного відділу у Кошице Ленка Іванова у коментарі журналістам зазначила, що словацькі прикордонники отримали повідомленні про тигра, який втік із приватного зоопарку на Закарпатті, від українських колег: "Операційний центр отримав інформацію від українських колег про те, що із зоопарку втік тигр і він має бути біля східного кордону", – зазначила Ленка Іванова, прес-секретарка KR PZ Košice.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно