Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Майже всі джерела питної води в Україні забруднені

Майже всі джерела питної води в Україні забруднені
Питне водопостачання майже на 80% забезпечується з поверхневих джерел, де спостерігається погіршення хімічного й бактеріологічного складу. В Україні більшість басейнів річок, відповідно до...

Питне водопостачання майже на 80% забезпечується з поверхневих джерел, де спостерігається погіршення хімічного й бактеріологічного складу.

ВІДЕО ДНЯ

В Україні більшість басейнів річок, відповідно до гігієнічної класифікації водних об'єктів, за ступенем забруднення можна віднести до забруднених і дуже забруднених. Про це йшлося сьогодні на нараді з питань реалізації загальнодержавної програми "Питна вода України".

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, незважаючи на значний спад промислового виробництва за останні роки і скорочення в зв'язку із цим скидання у водойми стічних вод, в країні існує тенденція до погіршення екологічного стану водойм I і II категорії як за санітарно-хімічними, так і по санітарно-мікробіологічними показниками.

Реклама

"Високий рівень техногенного навантаження на водойми та використання недосконалих технологій підготовки питної води, розраховані на доведення природної води до якості питної лише тоді, коли вихідна вода відповідає I класу поверхневих джерел водопостачання, не дозволяють забезпечити населення якісною та безпечною для здоров'я питною водою. На сьогодні практично всі водойми за рівнем забруднення наблизилися до III класу, а склад очисних споруд, технології підготовки води фактично не змінилися", - повідомив в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

За його словами, найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками у Дніпропетровській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях, за бактеріологічними показниками - у Донецькій, Луганській та Кіровоградській областях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно