Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Київрада прийняла відставку Черновецького

Київрада прийняла відставку Черновецького
За рішення про відставку мера на засіданні Київради в четвер проголосували 110 депутатів. Секретар Київради Галина Герега у четвер, 12 липня, відкрила чергове засідання Київради. Депутати прийняли...

За рішення про відставку мера на засіданні Київради в четвер проголосували 110 депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

Секретар Київради Галина Герега у четвер, 12 липня, відкрила чергове засідання Київради. Депутати прийняли відставку мера Леоніда Черновецького - за це рішення проголосували 110 депутатів. Герезі доручено звернутися з клопотанням про призначення виборів міського голови столиці до Верховної Ради.

Згідно з рішенням депутатів, секретар Київради з моменту дострокового припинення повноважень мера тимчасово здійснює його повноваження.

Реклама

Також на засіданні в четвер фракції партій УДАР і БЮТ-Батьківщина зажадали звернутися до Генпрокуратури з вимогою провести перевірку діяльності Черновецького за 2006-2012 рр., однак Київрада пропозицію не підтримала.

Виступаючи на брифінгу перед журналістами, Герега зазначила, що підтримує відставку мера. "Якщо людина написала заяву про відставку, значить - вона цього хоче. Я підтримую таке рішення", - зазначила чиновниця.

Реклама

В цілому в порядок денний сьогоднішньої сесії Київради внесено 362 питання, в тому числі проект рішення про збільшення на 43,6 млн. грн. бюджетних вкладень в медицину.

Нагадаємо, раніше представники партії УДАР спрогнозували, що Київрада прийме відставку Черновецького і після цього почнеться 15-денний термін для звернення Київради до Верховної Ради про призначення дати дострокових виборів мера. До літніх канікул парламент не прийме рішення про призначення дострокових виборів, нардепи також не призначать проведення дострокових виборів мера разом з парламентськими, оскільки після канікул Рада почне роботу у вересні, а термін виборчої кампанії на місцевих виборах становить 60 днів. Таким чином, дострокові вибори київського міського голови відбудуться вже в 2013 році.

Уніан

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно