Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Після невдачі на Харківщині путін може відповісти: яку небезпеку можна очікувати

Після невдачі на Харківщині путін може відповісти: яку небезпеку можна очікувати

Після невдачі на Харківщині путін може відповісти: яку небезпеку можна очікувати

росія готується відповісти на успішний контрнаступ ЗСУ в Харківській області. Це можуть бути як тактичні дії на фронті та, безперечно, путін буде намагатися завдавати шкоди цивільній інфраструктурі України.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповів директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь. "Вони, звісно, готують кроки у відповідь. Це можуть бути якісь тактичні контрнаступальні дії. Можна очікувати їхні спроби сформувати угруповання і повернути якусь частину Харківської області суто заради пропагандистського ефекту. Але, знову ж, Оскіл як географічна перешкода дуже стабілізує фронт і дуже вигідний українцям", – розповів Самусь.

Він пояснює, що ця річка стабілізує фронт якраз в українських інтересах.

Реклама
Читайте також:
На Харківщині ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів

"Можливо, росіяни спробують не допустити краху херсонського угруповання, намагаючись у якийсь спосіб докинути туди підкріплення, будувати переправи. Але це все буде грати проти них", – каже Самусь.

Реклама

Тобто, окупанти просто будуть заганяти в цю пастку ще більше своїх військ і дозволять українцям знищити ще більше росіян, їхньої техніки і забрати "трофеї".

"Те, що путін буде намагатися завдавати шкоди нашій цивільній інфраструктурі – це однозначно. А з військової точки зору в нього немає великого вибору", – впевнений експерт.

За його словами, на Донбасі фронт стабілізований – він "б’ється головою об стінку", на Харківському напрямку річка Оскіл стабілізує, а в Херсоні росіяни в глухому куті.

Реклама

"Запорізький напрямок зараз виглядає як найбільш нестабільний. Тому путін може вдатися до більш активних дій і там можуть бути спроби росіян піти в наступ. Водночас, я думаю, українська армія також може мати свої плани на цьому напрямку", – підсумував Самусь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно