Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Небезпечна інтернет-гра: 11-річна закарпатка ледь не вчинила самогубство

Небезпечна інтернет-гра: 11-річна закарпатка ледь не вчинила самогубство

Небезпечна інтернет-гра: 11-річна закарпатка ледь не вчинила самогубство

У сусідній Словаччині через суїцидальну інтернет-гру ледь не загинула 11 річна дівчинка з Закарпаття. Як вдалося з‘ясувати кореспонденту "Голосу Карпат", дитина гралася в інтернет ігри онлайн, створивши маленький чат із товаришами. Саме туди додався бот, який почав схиляти 11-річну дитину до самогубства.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла "Голосу Карпат" матір дівчинки, кілька місяців тому вони із донькою переїхали з Ужгорода у Словаччину. Дитина добре адаптувалася, пішла у школу, поводилася гарно. Жодних нарікань на поведінку дитини не було. Втім, останніми днями дівчинка почала боятися лягати спати.

Читайте також:
"Синій кит" повертається? Україну захоплює нова смертельна гра
Реклама

Як виявилося, її погрожував вбити невідомий, який назвався Кірілом. Дитина чекала поки мама засне, а потім, уночі, аби самій не заснути, грала у ті ж самі онлайн ігри зі своїми друзями з України та рідного Закарпаття, і, як виявилось, не тільки. У близьких друзів, до слова, дитина просила про допомогу, але не наважувалась розповісти у чому ж річ, бо боялася не тільки за своє життя.

Річ у тім, що дитина почала спілкуаватися онлайн із користувачем на ім’я "Кіріл", в якого, нібито, закохалася. Пізніше він розповів, що живе і родом з росії та запропонував перейти на спілкування у особисті повідмлення. Упевнившись, що дівчинка йому довіряє, останній почав просити її зробити певні вчинки, що несли шкоду її здоров’ю, при цьому, залякуючи дитину невідворотною смертю у разі невиконання "прохання".

Реклама

Маленька ужгородка за кордоном тривалий час мовчала і приховувала усе від батьків і рідних. Проте, порізані руки приховати не змогла. Матір дівчинки одразу забила на сполох та попередила про небезпеку всіх батьків, діти яких могли спілкуватися в цьому чаті.

Як виявилось, "Синій кит" - суїцидальна гра, змінив тактику і, перейменувавшись в "Красную сову", знову схиляє до самогубства дітей, додаючись навіть у невеличкі групи, створені для спілкування тими ж дітьми у Телеграмі та Вайбері.

Нагадаємо, популярний челендж у TikTok: діти та підлітки у небезпеці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно