Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Регіонали не знайшли в Україні причин для кризи

Регіонали не знайшли в Україні причин для кризи
Провладна партія покладає великі надії на державні резерви. Влада запевняє, що з економікою Україні нічого критичного не трапиться. Внутрішніх підстав для економічної кризи в Україні не існує, заявив...

Провладна партія покладає великі надії на державні резерви. Влада запевняє, що з економікою Україні нічого критичного не трапиться. Внутрішніх підстав для економічної кризи в Україні не існує, заявив регіонал Олексій Плотніков. За його словами, сьогодні в світі відбуваються явища, які поки не можна характеризувати як глобальна криза, яка виникла в 2008-2009 роках. "Дійсно, лихоманить Євросоюз. Є Греція, Італія, Кіпр, Іспанія та інші, які знаходяться на грані, але існує надія, що Європейський союз впорається з цією проблемою і не буде світової кризи. Тобто можливості, що не буде такої кризи, яка була в 2008-2009 роках.

ВІДЕО ДНЯ

Що стосується України, то якихось внутрішніх причин для кризи я не бачу", - сказав політик. Плотніков також запевнив, що думка про те, що країна знаходиться у переддефолтному стані, є хибною. "Ми залежні від зовнішніх ринків. 47% ВВП - це експортно орієнтовані галузі. Звичайно, якщо відбуваються світові кризові процеси, якщо падає попит на українську продукцію, ми страждаємо. Якщо лихоманить співвідношення долара до євро, ми страждаємо.

Але вважати, що ми в якомусь переддефолтному стані, що у нас проблеми з зовнішніми боргами, то у нас найкраща боргова позиція за останні 5 років", - посянив він. Також нардеп наголосив, що динаміка накопичення нових боргів невелика, і ситуація з ними краща, ніж у кризові 2008-2009 роки. Нагадаємо, за минулий місяць державні резерви України скоротились на 1,4 млрд доларів. За прогнозами МВФ, якщо Нацбанк і надалі захоче утримувати долар по 8 гривень, то на це до кінця року піде з резервів ще 5 млрд доларів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно