Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Україна повернула з полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі

Україна повернула з полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі

Україна повернула з полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі

21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Обмін відбувся у Чернігівській області, повідомляють кореспонденти Суспільного. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 – бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії – вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.

Читайте також:
Заява об’єднаних сил: світ просять не допустити судилище над полоненими у Маріуполі
Реклама

В обмін на 200 українських захисників Україна передала Віктора Медведчука.

Президент України Володимир Зеленський після обміну сказав: "Ми Медведчука могли поміняти на одного нашого героя-азовця, а те, що повернули таку кількість – то це, дійсно, є за що державі сьогодні, вибачте, випити".

Реклама

В обмін на п’ятьох командирів, які зараз у Туреччині, Україна передала РФ 55 людей. Українські захисники Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав "Калина" Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко згідно домовленостей до кінця війни залишатимуться під протекторатом Ердогана.

Серед звільнених також Дмитро "Орест" Козацький – автор фото з Азовсталі, керівник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним "Пташка", старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов.

З полону повернули і співробітника СБУ на позивний "Бурий", який боронив Азовсталь, розповів заступник голови СБУ Василь Малюк. За його словами, той до останнього "тримав на максимальному рівні контррозвідувальне забезпечення всіх процесів. А перед тим, як потрапити в полон, він передав законспіровано свої шеврони і сьогодні ми йому їх повернули".

Реклама

За словами Єрмака, обмін п’ятьох командирів – це результат особистих домовленостей президента Зеленського з президентом Туреччини Ердоганом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно