Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кримчани садитимуть петрушку на кістках людей

Кримчани садитимуть петрушку на кістках людей
У кримському місті Бахчисараї став назрівати конфлікт після того, як у травні депутати міськради "дали добро" на відведення ділянки площею два гектари біля місцевого водосховища. "Нікого не цікавить,...

У кримському місті Бахчисараї став назрівати конфлікт після того, як у травні депутати міськради "дали добро" на відведення ділянки площею два гектари біля місцевого водосховища. "Нікого не цікавить, що там знаходяться могили понад півтори тисячі осіб. З червня по жовтень 1942 року тут знаходився концтабір "Толле", - розповів заслужений архітектор Криму і почесний громадянин Бахчисарая Валерій Борисов. За його словами, практично кожен севастополець, узятий в полон, пройшов через нього.

ВІДЕО ДНЯ

Одночасно в таборі знаходилися 30 000 осіб, яких годували дуже солоною їжею, не даючи при цьому води, розстрілювали і ховали в ямах. "Немає жодного планувального міського документа, який би дозволяв там розміщувати будь угіддя. Я вважаю, що фактично скоєно злочин", - наголосив він. Два гектари землі під ведення особистого селянського господарства були виділені жительці Бахчисарая Катерині К.

Однак зв'язатися з нею не вдалося - за адресою, де проживає Катерина Анатоліївна, на дзвінки домашнього телефону ніхто не відповідав. За словами Валерія Борисова, це звичайна мешканка Бахчисарая, однак за виділенням землі стоїть хтось впливовий. "Судячи з усього, вона - підставна особа. Після того. як виділять землю, зацікавлені в цьому процесі люди отримають документи і розділять ці два гектари. На такій території може поміститися близько 20 ділянок під індивідуальне будівництво", - зазначив Борисов. Активісти, які взялися захищати братську могилу, запевняють, що депутати не могли не знати про історичну цінність цих земель. Про те ж говорять і в самій міськраді. "Я попередив колег, що на території біля водосховища знаходяться місця масових поховань, - повідомив голова постійної комісії з питань містобудування та управління земельними ресурсами при Бахчисарайській міськраді Юрій Сорокопуд. - Проте питання це було винесене на сесію міськради, і комісія проголосувала "за". Як голова комісії, я підписав документ, але особисто голосував негативно". Головний архітектор району Володимир Баранник також заявляє, що виділяти ділянки біля водосховища не можна: "Це суперечить генплану міста. Рішення міськради - це одне. Але далі все буде проходити через комісію відділу Рескомзему, куди я входжу, і можу сказати, що я проти цього і нічого підписувати не буду". Проте громадські активісти Бахчисарая не впевнені в тому, що відстояти територію поховань вдасться, оскільки вона не має спеціального охоронного статусу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно