Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи загорівся на Запорізькій АЕС 2-ий енергоблок? Опубліковано офіційну інформацію

Чи загорівся на Запорізькій АЕС 2-ий енергоблок? Опубліковано офіційну інформацію

Чи загорівся на Запорізькій АЕС 2-ий енергоблок? Опубліковано офіційну інформацію

29 вересня ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що, мовляв, на Запорізькій АЕС, яка знаходиться в окупованому місті Енергодар, загорівся 2-ий енергоблок. А в напрямку ЗАЕС поїхало багато машин.

ВІДЕО ДНЯ

Така інформація посіяла неабияку паніку серед людей. Проте "Енергоатом" спростував новину про пожежу на 2-му енергоблоці.

"Поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь. Ми припускаємо, що зазначена недостовірна інформація з‘явилась внаслідок іншої події". – повідомили в "Енергоатомі".

Реклама
Читайте також:
Окупанти вночі обстріляли Запорізьку АЕС

Справа в тому, що периметр навколо ЗАЕС – замінований російськими військовими, які перебувають на станції. Вже було шість випадків, коли ці міни вибухали через диких кабанів, собак, лис. Сьогодні на периметрі стався черговий вибух – на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблоку №6.

Реклама

Внаслідок вибуху лінію пошкодило, через стрибок напруги сталося коротке замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці №6 із незначним задимленням. З міркувань безпеки викликали пожежний розрахунок, але задіювати його не довелося, оскільки у тому не було необхідності.

"Отже, наразі найбільшу небезпеку представляє замінований рашистами периметр станції та підходи і під’їзди до неї. Гарантувати повну безпеку ЗАЕС та навколо можна лише в один спосіб – створенням безпекової зони, деокупацією станції та поверненням її під контроль держави України", – підсумували в "Енергоатомі".

Нагадаємо, Володимир Зеленський скликає 30 вересня термінове засідання РНБО.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно