Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії активісти купили для ЗСУ модернізований танк Т-72 Avenger

У Чехії активісти купили для ЗСУ модернізований танк Т-72 Avenger

Чеські активісти зібрали 1,3 млн доларів за місяць на купівлю модернізованого танку Т-72 Avenger для потреб Збройних сил України.

ВІДЕО ДНЯ

Активісти запустили ініціативу зі збору коштів для ЗСУ під назвою "Подарунок для путіна". До неї доєдналися 11 тисяч людей. За місяць їм вдалося зібрати понад 1,3 млн доларів, на які чехи купили не лише танк, а й боєприпаси для нього. Вони також домовились про доставку танку в Україну.

Читайте також:
Воїни "Закарпатського легіону" звільнили від окупантів одне з сіл Херсонщини
Реклама

Зазначається, що перед збором коштів організатори акції порадилися із українськими військовими, а щодо купівлі танка та його транспортування консультувалися із Міністерством оборони Чехії.

"Чехія стала першою країною, де звичайні люди купили для ЗСУ танк – модернізований T-72 AVANGER. Йому дали ім’я Томаш. 33 млн крон (понад 1,3 млн дол.) через ініціативу "Подарунок для путіна" зібрали понад 11 тис. людей. Дякуємо!" - написав посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Реклама

Зазначимо, що Т-72 Avenger – це чеська комплексна модернізація радянського танка Т-72. Він вдосконалений пристроями, що покращують бойові можливості і ефективність використання танка, а також підвищують безпеку екіпажу.

Сучасні прицільні засоби, у тому числі й нічного бачення, забезпечують виявлення об’єктів у темну пору доби на дальності до 4 км.

Танк має сучасну радіостанцію та внутрішній зв’язок підвищеної стійкості до радіоелектронних перешкод. Він обладнаний GPS-модулем для відображення навігаційних даних і передачі своїх координат.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно