Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У низці областей зникло світло: що сталося

У низці областей зникло світло: що сталося

У Києві, Вінниці, Львівській, Чернігівській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та інших областях почалися планові відключення електроенергії.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, частина Львова залишилася без світла через технічні проблеми на одній з підстанцій, яка постраждала через ракетні удари росіян.

Своєю чергою, мер Львова Андрій Садовий закликав жителів міста зменшити споживання електромережі. Коли відновлять послугу – наразі невідомо.

Реклама
Читайте також:
До 23 години: прем’єр-міністр звернувся до українців

"Через ракетні удари з ладу виведено 4 важливі електропідстанції на території Львівської області. Тому маємо серйозні проблеми зі стабільним електропостачанням у місті. Енергетики робить все можливе, щоб вийти з кризової ситуації. Це потребує часу. Прошу поставитись із розумінням до цієї ситуації. Ворог намагається нас дестабілізувати, але ми не здамось", – написав міський голова. 

Реклама

Раніше в  КМДА та ДТЕК Київські електромережі попереджали про відключення електроенергії. Київ поділили на три черги відключення електрики. Час відсутності світла не перевищуватиме 4 годин. Якщо буде необхідно – відключатимуть ще одну чергу. 

Голова Сумської області Дмитро Живицький зазначив, що другу добу електрики працюють над відновленням електро та водопостачання, зв’язку. Близько 60 тисяч абонентів лишаються без подачі електроенергії, найбільше – у Шосткинському районі. Щодо віялових відключень у регіоні, очільник області наголосив, що вони будуть, поки триватиме стабілізація системи.

Тим часом очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що частина Хмельницького залишилася без електропостачання через технічні проблеми, які виникли на одній з підстанцій. За його словами, аварійні служби працюють для усунення проблем. Окрім цього, він зазначив, якщо впродовж години не зможуть відновити електропостачання, вимушено буде призупинено і водопостачання. 

Реклама

Напередодні влада попереджала українців, що аварійні відключення можуть застосуватися тоді, коли наявні потужності не можуть повністю покрити споживання в енергосистемі.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання "PMG.ua" писало про те, що необхідно мати в разі відсутності електрики.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно