Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Український бензин розбавлять спиртом

Український бензин розбавлять спиртом
Кабмін хоче, щоб з 2016 року бензин, який продається на вітчизняних АЗС містив не менше 7% біоетанолу. Відповідний законопроект вже внесений у Раду. Документом передбачається, що вміст біоетанолу...

Кабмін хоче, щоб з 2016 року бензин, який продається на вітчизняних АЗС містив не менше 7% біоетанолу. Відповідний законопроект вже внесений у Раду.

ВІДЕО ДНЯ

Документом передбачається, що вміст біоетанолу в бензинах, вироблених чи реалізованих на території Україні, в 2013 році рекомендується (але ще не буде обов'язковим) на рівні 5%, в 2014-2015 роках - вміст біоетанолу в бензинах в обов'язковому порядку має бути на рівні не менше 5%, а з 2016 року вміст біоетанолу буде обов'язковим в бензинах на рівні 7%.

На думку авторів законопроекту, прийняття та реалізація проекту акта дозволить створити сприятливі умови для прискореного розвитку виробництва та споживання альтернативних видів палива на території Україні, прогресивного розвитку вітчизняного ринку моторних палив та посилення енергетичної незалежності України, і не призведе до негативних соціально-економічних та інших наслідків.

Реклама

Варто зазначити, що недавно регіонали запропонували скасувати держмонополію на виробництво спирту, та розпродати підприємства "Укрспирту" приватним особам. Експерти сходяться на думці, що спиртзаводи та законопроект про біоетанол тісно пов'язані. Після продажу алко-підприємств приватному бізнесу, їх переобладнають під виробництво біоетанолу. Гарантувати попит на продукцію таких компаній будуть якраз ті 7% спирту у бензині, які проштовхує Кабмін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно