Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Німеччина в чвертьфіналі, Нідерланди майже вилетіли

Німеччина в чвертьфіналі, Нідерланди майже вилетіли
Збірна Німеччини здобула перемогу над командою Нідерландів в матчі другого туру групового етапу Євро-2012, який відбувся в Харкові. Німці практично гарантували собі путівку в чвертьфінал з першого...

Збірна Німеччини здобула перемогу над командою Нідерландів в матчі другого туру групового етапу Євро-2012, який відбувся в Харкові. Німці практично гарантували собі путівку в чвертьфінал з першого місця в групі, голандці ж зберігають лише теоретичні шанси на вихід в плей-офф.

ВІДЕО ДНЯ

Шанувальників голландської збірної, які сподівалися побачити в стартовому складі хоча б когось з пари ван дер Варт - Хунтелар чекало розчарування. Берт ван Марвейк в плані консерватизму може дати фору навіть Діку Адвокату. Схему гри рульової «помаранчевих» змінювати не став. Єдина зміна в порівнянні з програним матчем данцям торкнулося лінії оборони: відновився від травми Матейсен в центрі захисту замінив Влара. Цілком логічно, що німці стартове поєднання переможної зустрічі з Португалією, залишили в незмінному вигляді.

Якщо на початку поєдинку здавалося, що навіть з такою обережною схемою голандці зможуть відшукати свої шанси в атаці, то потім стало зрозуміло, що з дуетом Де Йонг - ван Боммель в центрі поля вони далеко не підуть. Навіть зі своїми прямими обов'язками вони справлялися з великими труднощами. Цікаво, що схема гри німців багато в чому нагадувала голандську, але при цьому м'ячем підопічні Йоахима Льова розпоряджалися куди ефективніше. Дії "бундестім" нагадували роботу надпотужного комп'ютера, який безпомилково обчислює слабкі місця опонента. Поступово німці розхитували оборонні порядки суперника і, нарешті, знайшли в них пролом. Швайнштайгер з центральної зони видав філігранний пас на лінію штрафного на Гомеса. На цьому чемпіонаті Супер Маріо, мабуть, вирішив позбутися від свого образливого прізвиська вбивці гольових моментів. Форвард витончено обробив передачу, розвернувся і точним ударом не залишив шансів Стекеленбургу.

Реклама

Німці продовжували повністю контролювати ситуацію, не дозволяючи суперникові створити навіть натяку на небезпеку біля власних воріт. В атаці ж Німеччина була все так само небезпечна. Не встигли шанувальники цієї команди попереживати з приводу не реалізованого моменту Бадштубер, як вже в наступній атаці Гомес оформив дубль і і з трьома голами в активі наздогнав у суперечці кращих бомбардирів турніру Алана Дзагоєва. У цьому епізоді не кращим чином зіграв наймолодший гравець в історії Євро Джетро Віллемс. Під кінець тайму німці і зовсім могли поховати «помаранчевих», не витягнувши Стекеленбург м'яч після рекошету від голови Роббена.

Рішення ван Марвейка, в перерві замінити Афеллая і ван Боммеля на Хунтелара та ван дер Варта відповідно, можна було порівняти зі спробами лікувати запущену хворобу за допомогою льодяників від кашлю. Пацієнт був, скоріше, мертвий. Здавалося, що в другій половині агонія віце-чемпіонів світу лише триватиме. Якби не Стекеленбург рахунок вже на початку тайму міг стати розгромним. І все-таки голандці, яким втрачати було рішуче нічого, пішли у ва-банк і біля володінь Нойєра стало по-справжньому спекотно. Інше питання, чому «помаранчеві» з нулем очок в активі так не грали з самого початку. При цьому і німці намагалися використовувати кожну можливість для контратаки.

Реклама

Треба віддати належне голандській команді, яка билася до самого кінця. Робен ван Персі, який вклав у свій найпотужніший удар, здається, всю злість від невдач команди у двох зустрічах відквитав один м'яч. Правда, на більше підопічних ван Марвейка вже не вистачило. Цікаво, що для обох команд в груповому етапі математично ще нічого не вирішено. Німеччина теоретично може не вийти з групи, якщо крупно поступиться Данії, а в паралельній зустрічі або Португалія, або Голландія потерплять розгромні поразки. «Помаранчевим» ж залишається сподіватися на впевнену за рахунком перемогу над португальцями і поразка датчан від німців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно