Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Президент нагородив реабілітолога з Ужгорода, який рятує життя на передовій

Президент нагородив реабілітолога з Ужгорода, який рятує життя на передовій

Президент нагородив реабілітолога з Ужгорода, який рятує життя на передовій

Володимир працював реабілітологом в обласному центі нейрохірургії Ужгорода. Але після 24 лютого Володимир твердо вирішив, що він дуже потрібен хлопцям на фронті, хоч вдома його чекають дружина та двоє маленьких діток. Хоч і медикам повістки не давали, проте чоловік вирішив піти на фронт добровольцем. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон.

ВІДЕО ДНЯ

У 2004-2005 роках Володимир проходив строкову службу у Держприкордонслужбі і ось уже вдруге повернувся до лав прикордонників.

Близько трьох місяців прикордонники разом із Силами оборони тримали оборону на українсько-білоруському кордоні. Після вигнання ворога з цих територій, вирушили на Слов’янський напрямок.

Реклама
Читайте також:
Воїнам 128-ї бригади вручили державні та відомчі нагороди

Через постійні атаки ворога евакуаційна група медиків-прикордонників за домовленістю евакуйовувала та надавала допомогу і тяжко пораненим із підрозділів ЗСУ. Під постійними обстрілами, не маючи жодного страху, бригада медиків, в якій був Володимир, врятувала життя близько сорока пораненим.

Реклама

«Найбільше запам’ятався випадок, коли ми під час евакуації чотири рази робили реанімацію серця пораненому.  Відстань у п’ятдесят кілометрів ми здолали за пів години та доставили бійця у шпиталь Краматорська. Наш водій тоді гальмами не користувався. На жаль, вже у шпиталі життя бійця обірвалось…», - із сумом пригадує медик.

Нині підрозділ Володимира повернувся зі сходу на ротацію. Зі щирими обіймами прикордонника зустріли дружина Анна, рідні та друзі. А найбільше на батька чекали його маленькі синочки - 5-річний Михайлик та 2-річний Ілля. Прикордонник не має жодних сумнівів, що поїде знову на передову. Адже знає, що там він дуже потрібен побратимам.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність Військовій присязі Указом Президента України старшого солдата Володимира Вудмаску нагороджено медаллю «За врятоване життя».

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно