Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чи буде працювати мобільний зв’язок та Інтернет, якщо довго не буде світла

Чи буде працювати мобільний зв’язок та Інтернет, якщо довго не буде світла

Чи буде працювати мобільний зв’язок та Інтернет, якщо довго не буде світла

Мобільна мережа України на випадок відключень електроенергії має достатній запас міцності. Що буде з Інтернетом у разі зникнення електрики на тривалий час, чи можна буде телефонувати, надсилати повідомлення — читайте в матеріалі.

ВІДЕО ДНЯ

Чи працюватиме мобільний зв’язок у разі зникнення електроенергії, якщо так, то як довго, що буде з Інтернетом, – пояснює начальник технічного департаменту Центр Vodafone Ігор Зазулик.

Читайте також:
На якому сайті подивитись графік відключення електроенергії [посилання]
Реклама

Усі базові станції мобільної мережі мають резервні джерела живлення, які автоматично вмикаються, коли припиняється електропостачання. Такі джерела живлення – батареї – можуть забезпечувати роботу мобільного зв’язку в середньому протягом 4-5 годин.

Якщо і надалі немає світла, роботу мережі забезпечують генератори, які мають усі базові станції та важливі вузлові майданчики. Час роботи генератора залежить від характеристик об’єкта, який він обслуговує, та від поповнення пальним. Одне заправлення генератора забезпечує роботу мережі від 8 годин до 2 діб.

Реклама

Під час відключення світла вимикаються Wi-Fi роутери в будинках і зникає домашній інтернет – користувачі масово переходять на мобільний інтернет. Зрозуміло, що через це мобільна мережа перевантажена. Саме тому швидкість мобільного інтернету знижується.

В разі, якщо мережа певного оператора недоступна, можна скористатися послугою національного роумінгу.  Для цього в налаштуваннях телефона повинен бути встановлений автоматичний вибір мережі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно