Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пенсійний вік для жінок можуть зменшити

Пенсійний вік для жінок можуть зменшити
Бютівець Олег Тищенко вніс у Раду законопроект, яким передбачається знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. Також депутат пропонує...

Бютівець Олег Тищенко вніс у Раду законопроект, яким передбачається знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. Також депутат пропонує знизити необхідний страховий стаж для призначення мінімального розміру пенсії за віком з 35 до 25 років у чоловіків і з 30 до 20 років у жінок. Для непрацюючих інвалідів 2 та 3 групи пропонується встановити єдину норму необхідного страхового стажу: 25 років у чоловіків і 20 років для жінок, після чого за їх вибором пенсія по інвалідності може бути призначена в розмірі пенсії за віком.

ВІДЕО ДНЯ

Законопроект також передбачає внесення змін до формули розрахунку для нарахування пенсії, згідно з якою середня заробітна плата для розрахунку береться за останній рік роботи замість останніх 3 років. У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що в результаті підвищення пенсійного віку до 62 років середньостатистична кількість чоловіків зможе жити на пенсії лише 3 роки, а жінок - 15 років, що є неприпустимо низьким показником для держави, яка прагне втілювати європейські стандарти життя. Нагадаємо, у липні 2011 року Рада ввела підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років з щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно