Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Греція та Польща розписали бойову нічию

Греція та Польща розписали бойову нічию
Ну ось і дочекалися! ЄВРО, якого ми усі так довго чекали, розпочалося! Після невеличкої артистичної паузи, як то прийнято при відкритті турнірів такого рангу, на поле стадіону «Народовий» вийшли...

Ну ось і дочекалися! ЄВРО, якого ми усі так довго чекали, розпочалося!

ВІДЕО ДНЯ

Після невеличкої артистичної паузи, як то прийнято при відкритті турнірів такого рангу, на поле стадіону «Народовий» вийшли команди Польщі та Греції! Стартовий свисток пролунав, і турнір офіційно можна вважати відкритим!

Ну, а сам матч розпочався досить спокійно та за деякої переваги господарів. Першій хвилин п’ять команди билися з нервами, з газоном та один з одним. Ну звісно ж поляки, як то кажуть, на правах господарів, спробували швидкими наскоками було перевірити міць Еллади – нічого не вийшло. Греки традиційно спокійно відбилися.

Реклама

І ось коли до справи долучився правий вінгер Польщі (Блащіковский почав гасати правим флангом) ми й побачили перший момент у грі. Куба вирізав у штрафну, де Обріняку пробити не дали, зате Муравський таки пробив. Халкіс тягне з під перекладини. Це вже дійсно було небезпечно.

Ну а Куба, розбігавшись почав просто розривати лівий фланг греків. Обігравшись з Пішаком Блащіковський пробив вище воріт – знову після проходу правим флангом ситуація виникла.

Реклама

Ну а греки? А що греки? За перші хвилин п'ятнадцять Еллада створила один напівмомент, коли Гекас після стандарту від Карагуніса трохи не влучив у дальній кут.

У відповідь Польща, вірніше Блащіковський на своєму фланзі продовжував нагнітати та в решті-решт свого добився. Вкотре пройшов флангом, навісив у штрафну та Левандовський (до речі, а де були захисники?) головою вколотив м’яч у сітку.

Отже, перший гол ЄВРО відбувся, поляки пораділи та збавили оберти. Й то вірно, бо зважаючи на те, скільки в останніх матчах забивали – тактика зіграти на контратаках себе повністю виправдовувала.

Реклама

Поки греки хоч щось пробували заробити в атаці (виходило дуже слабо, до речі, жодного моменту), поляки інколи бігали в контри. Так Перкіс міг забивати після чергового флангового прориву, ще разок поляки ледь не втекли три в два, але в решті решт хоч якоїсь переваги з тих контратак винесли.

Так Папастадопулус на 35-ій хвилині заробив першу жовту за лікті, а за десять хвилин й зовсім пішов спочивати. Муравський біг в контру, послизнувся та увіткнувся в Папастадопулуса. Пан Карбальо у ситуації відверто не розібрався та виписав греку другу жовту. А йшла, до речі, 44-а хвилина гри. Отже, становище Еллади стало і зовсім критичним. Програвати, та ще грати удесятьох весь другий тайм – приємного звісно мало. А тут ще наприкінці тайму суддя міг і пенальті в бік Польщі дати, коли м’яч в руку Перкі, який розпластався на газоні, влучив, але не дав. Звісно ж протести ні до чого крім «гірчичника» грека не принесли, тому тайм перший так і завершився.

На другий тайм наставник грецької збірної кинув в бій Салпінгідіса. А що, втрачати то нічого, а так хоч щось може вийде. І треба же, як вийшло! Ледь не перша атака греків після перерви та ледь не перше торкання м’яча Салпінгідіса – і Щесни "вигрібає" м’яч із сітки. Звісно ж поляки самі привезли цей гол, коли Щесни не поділив з Васілевськи м’яч та Салпінгідіс вколотив м’яч у сітку!

І це був тільки початок неприємностей для Щесни, бо хвилин за п'ятнадцять після голу Войцех взяв, та й привіз собі пенальті. Здавалось, банальний закид з центру поля. Закид на вдачу у ворожу штрафну. Захисники чомусь загубили усе того ж Салпінгідіса, який і вивалився на Щесни. Войцех також з виходом затримався і попросту зачепив грека. Пенальті та червона – такі ось невтішні діла для Польщі. Рятувати команду замість Щесни пішов Тітунь, який і потягнув пенальті від Карагуніса.

І це був останній дійсно гострий момент у матчі. Команди немов злякавшись свого цікавого другого тайму, тим більше граючи вдесятьох, почали досить обережно катати м’яч. Ближче до кінця тайму господарі спробували щось там створити, але без гостроти. Тому матч так і завершився. 1:1, і тому матч Росія – Чехія стає дуже відповідальним. Як ніяк, вийти у лідери групи з першого туру – дуже непоганий заділ, погодьтеся?

Ну а у греків та поляків проблеми. У перших, по грі, у других – у ланці воротарів, бо невідомо, хто буде стояти наступні матчі. Хоча повторюся, чехам та росіянам це тільки на руку.

Греція – Польща 1:1 (Салпінгідіс, 51 - Левандовський, 17)Греція: Халкіс, Маніатіс, А.Пападопулос (К. Пападопулус, 21), Торосідіс, Папастатопулос, Олебас, Карагуніс, Нініс (Салпінгідіс, 46), Кацураніс, Самарас, Гекас (Фортуніс, 67)Польща: Щесни, Беніш, Васілевський, Перкіс, Пищек, Поланський, Ринусь (Тітун, 68), Обраньяк, Муравський, Блащиковський, ЛевандовськийПопередження: Папастадопулус, Перкіс, КарагунісВилучення: Папастадопулус (44, друга жовта) – Щесни (68, фол останньої надії)Нереалізований пенальті: Карагуніс (69)Микола Пересічний

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно