Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Дні Росії гімн України оголосили російською народною піснею

На Дні Росії гімн України оголосили російською народною піснею

На Дні Росії гімн України оголосили російською народною піснею
Міністр МЗС Костянтин Грищенко повідомив, що гімн виконувався двічі - офіційно і в інтерпретації кубанського хору. Грищенко назвав нормальним оголошення українського гімну як "російської народної...

Міністр МЗС Костянтин Грищенко повідомив, що гімн виконувався двічі - офіційно і в інтерпретації кубанського хору. Грищенко назвав нормальним оголошення українського гімну як "російської народної пісні" Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко не бачить нічого поганого в тому, що в день Росії український гімн виконали як російську народну пісню. Про це він сказав у Раді, відповідаючи на запитання від фракції БЮТ про те, що під час святкування Дня Росії оголосили "російську народну пісню у виконанні козачого хору", а прозвучав український гімн. "Під час прийняття з нагоди дня Російської Федерації текст нашого національного гімну звучав двічі: перший раз у виконанні гімну України повністю відповідно до музики. І оголошений він був як національний гімн України.

ВІДЕО ДНЯ

Другий раз - це вже була інтерпретація, яка, як мені пояснили, - це пісня, яка існувала до того як вона стала національним гімном нашої держави. І я як раз відчув у кубанців бажання це подати як наше спільне надбання", - заявив Грищенко. Ця відповідь не сподобався представникам опозиції, і вони почали щось вигукувати. При цьому спікер Володимир Литвин заявив, що на цьому питання закрито. "Інформую, що коли оголошувалася народна пісня, то спочатку виконали "Розпрягайте, хлопці, коней", а потім сказали, що це народний кубанський хор виконав. Офіційно гімн Україні був виконаний з виконанням всіх правил і норм. Не створюйте проблему, там, де її немає", - наголосив Литвин.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно