Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відключення електроенергії на Закарпатті: відбулось засідання Ради оборони області

Відключення електроенергії на Закарпатті: відбулось засідання Ради оборони області

Відключення електроенергії на Закарпатті: відбулось засідання Ради оборони області

27 жовтня на Закарпатті відбулось термінове засідання Ради оборони області. Одне з питань порядку денного стосувалося ситуації з енергопостачанням у регіоні та систематизації черг відключень населених пунктів у зв’язку з відповідним рішенням НЕК "Укренерго".

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, декілька днів поспіль аварійні відключення відбувалися за раніше затвердженими чергами на випадок аварій до швидкого відновлення, які не передбачали системне вимкнення електроенергії на довготривалий термін по всій країні.

Бомбардування терористами нашої енергосистеми призвели до таких обставин. Потрібно враховувати, що енергосистема – це складний механізм, а новий формат подачі електрики – трудомісткий процес.

Реклама
Читайте також:
Графіки відключення світла: в Укренерго відреагували на скарги українців

"У зв’язку з цим громади Закарпаття могли спостерігати тривалі відключення в одних і тих самих населених пунктах регіону або відключення окремих вулиць", – зазначив очільник області.

Реклама

Нові обставини вимагають перегляду планів вимкнення та систематизації цього процесу. Потрібно врахувати, щоб лікарні, екстрені служби, насосні станції та інше працювали без зупинки. На це потрібен деякий час.

"Тому прошу всіх поставитися з розумінням. Фахівці НЕК "Укренерго" 24/7 працюють над стабілізацією графіків аварійних відключень", – зазначив очільник ОВА.

Відключення електроенергії на Закарпатті: відбулось засідання Ради оборони області – 01
Реклама

Заслухавши інформацію від представників ПрАТ "Закарпаттяобленерго" щодо створення умов для спроможності енергосистеми забезпечувати функціонування об’єктів критичної інфраструктури, вирішили доручити ПрАТ "Закарпаттяобленерго" невідкладно:

  • здійснити аналіз даних контрольних та режимних вимірів навантаження з підстанцій 35/110 кВ ПрАТ "Закарпаттяобленерго" по лініях (фідерах) 6-10 кВ, які не внесені до погоджених Закарпатською обласною військовою адміністрацією графіків аварійних відключень з центрів живлення на 2022-2023 роки;
  • невідкладно підготувати обґрунтовані пропозиції з реєстром ліній 6-10 кВ з класифікатором за типами споживачів, з розбивкою величин навантаження, що відключаються, та чергами для формування додаткового графіка аварійного відключення;
  • надати Закарпатській обласній військовій адміністрації на погодження додатковий графік аварійного відключення для компенсації обсягу навантаження та мінімізації часу відсутності електропостачання у споживачів.

"Після вжиття цих плануємо вийти на стабільний та системний план, який буде зрозумілий усім мешканцям. Тобто розширюємо перелік абонентів вдвічі для того, щоб зменшити час відключень так само вдвічі. Обмежень, на жаль, не уникнути, тому потрібно об’єднатися і разом стійко пройти це важке для країни випробування", – підсумував Віктор Микита.

Підписуйтесь на наш Viber. Дізнавайтесь новини першими.

Нагадаємо, українців попереджають про ще жорсткіші обмеження електроенергії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно