Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська облрада просить посмертно присвоїти Олегу Куцину звання Героя України

Закарпатська облрада просить посмертно присвоїти Олегу Куцину звання Героя України

Закарпатська облрада просить посмертно присвоїти Олегу Куцину звання Героя України

Обласна рада просить присвоїти звання Героя України (посмертно) комбату "Карпатської Січі" Олегу Куцину. Відповідне звернення щодо присвоєння високого звання легендарному бойовому командиру Олегу Куцину, який героїчно загинув у боях за Україну, щойно прийняли депутати облради до керівництва держави. Ініціатор документу – голова облради Володимир Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

У зверненні наголошується, що Олег Куцин присвятив боротьбі за Україну 33 роки життя. Учасник «Революції на граніті» та Революції Гідності. У 1989 році долучився до Народного руху України за перебудову, попри сувору заборону комуністів 4 жовтня 1989 року першим вивісив жовто-блакитний стяг у м. Тячів.

Читайте також:
На війні загинули відразу два захисники з однієї громади: імена та фото Героїв
Реклама

Воював за Україну з 2014 року, коли з його ініціативи була створена добровольча штурмова рота «Карпатська Січ». Згодом підрозділ розширили до меж батальйону й перейменували на «Окрему добровольчу чоту «Карпатська Січ» (ОДЧ «Карпатська Січ»).

Командир відродив військову традицію Карпатської Січі 1938 року. Впродовж 2014-2016 років під командуванням Олега Куцина ОДЧ «Карпатська Січ» активно брала участь у боях за Донецький аеропорт, с. Піски, с. Опитне, шахту «Бутовка» та с. Водяне, а з березня 2022 року – в обороні околиць Києва, м. Ірпінь, смт Велика Димерка та інших.

Реклама

Із квітня він командував численними операціями на Ізюмському напрямку, зокрема, з оборони с. Вірнопілля, а пізніше успішними наступальними діями та зачисткою с. Дмитрівки Харківської області.

За час війни з московським ворогом на своєму прикладі виховав сотні воїнів, багато з них здобули військовий досвід та стали офіцерами. Героїчно загинув 19 червня 2022 року у боях за Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно