Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скільки триватимуть зимові канікули 2022-2023 через війну та відключення електрики

Скільки триватимуть зимові канікули 2022-2023 через війну та відключення електрики

Скільки триватимуть зимові канікули 2022-2023 через війну та відключення електрики

Зимові канікули для учнів 2022-2023 років триватимуть по-різному. Річ у тім, що деякі регіони вирішили об’єднати осінній та зимовий відпочинок і тому пауза між семестрами для учнів може складати навіть місяць.

ВІДЕО ДНЯ

Вже зараз відомо, що в Києві учні підуть на відпочинок 26 грудня 2022 року, а повернуться до навчання 27 січня 2023 року. Відповідно, зимові канікули в столиці будуть тривати місяць.

В цей час навчальні заклади столиці будуть обігрівати на мінімальному режимі, щоб підтримати систему опалення в робочому стані й уберегти від аварій у мережі. Своєю чергою педагоги цей місяць можуть використати для оплачуваної відпустки (за бажанням).

Реклама
Читайте також:
Грудень 2022 року: календар свят та чи буде додатковий вихідний

Мер Києва Віталій Кличко підкреслив, у випадку надзвичайної ситуації в столиці частина навчальних закладів буде використовуватись для роботи пунктів обігріву.

Реклама

Про об’єднання осінніх і зимових канікул відомо й в інших регіонах України. Видання РБК Україна порахувало, що загалом осінні канікули на зимовий період перенесли у 28% загальноосвітніх навчальних закладах.

"Об’єднані" канікули будуть у Львові та Рівному (з 26 грудня до 22 січня включно). У Тернопільській області – частково, за рішенням громад.

Також перенесли осінні канікули на зимові у Переяславській громаді під Києвом. Вони розпочнуться 26 грудня і триватимуть чотири тижні.

Реклама

У тих навчальних закладах, які мали осінні канікули згідно з графіком, зимові розпочнуться 26 грудня 2022 року і триватимуть до 8 січня 2023 року.

Насамкінець варто наголосити, що все залежатиме від безпекової ситуації. росія продовжує здійснювати ракетний терор як проти мирних жителів, так і відносно об’єктів критичної інфраструктури. Тому не можна відкидати той факт, що графіки можуть бути змінені.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно