Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Журналісту розбили голову під час акції протесту в Києві

Журналісту розбили голову під час акції протесту в Києві
У Парку перемоги в Дніпровському районі Києва під час акції протесту проти незаконності будівництва церкви постраждав журналіст та директор парку. Зустріч мешканців Дніпровського району щодо...

У Парку перемоги в Дніпровському районі Києва під час акції протесту проти незаконності будівництва церкви постраждав журналіст та директор парку. Зустріч мешканців Дніпровського району щодо законності будівництва церкви УПЦ МП у парку Перемоги перервав напад невідомих у масках на будівництво.

ВІДЕО ДНЯ

Вони почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво. Будівельники відійшли вбік і їм не заважали. Молодики скандували "Поверніть нам парк!", а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події. Невдовзі одного з них затримала міліція. Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об’єднання "Самоврядна громада" Інна Плотникова. Про те, що жодної церкви у цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту.

Водночас представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив що в нього є "головне – церковне благословення на будівництво". Під час конфлікту на будівництві цей чоловік розбив голову фотокореспонденту порталу "Точка.нет", який знімав інцидент. Після цього він намагався відібрати фотоапарат у іншого журналіста та застосував фізичну силу до місцевої мешканки, яка знімала інцидент на відео. Потерпілого забрала "швидка допомога". Тим часом нападник, який не став називати себе, продовжував погрожувати представникам ЗМІ, і зокрема – обіцяв долучити до конфлікту ветеранів Афганістану.

Реклама

Водночас прес-служба київської міліції повідомляє, що 4 травня у парку Перемоги члени однієї з громадських організацій під час зборів почали трощити паркан, який огороджує будівництво церкви. На місце були викликані працівники міліції. По приїзді вони затримали та доставили до райуправління одного з активних учасників. Цей молодий чоловік називає себе прихильником однієї з політичних партій правого спрямування. Під час інциденту отримали тілесні ушкодження та доставлені до лікарняного закладу директор парку "Перемога" та ще один учасник заходу, який назвав себе журналістом одного з Інтернет-видань, проте підтвердити це документально не зміг.

Наразі подію зареєстровано згідно чинного законодавства. Дніпровським райуправлінням міліції розпочато дослідчу перевірку. Разом з тим, прес-служба ВО "Свобода" заявляє, що 4 травня територіальна громада Києва та громадські активісти провели громадські збори проти незаконної забудови в парку "Перемога". "В ході акції міліціянти затримали одного активіста та побили журналіста, який був присутній на громадському зібранні", - стверджують в організації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно