Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Президенти європейських країн відмовляються їхати в Україну

Президенти європейських країн відмовляються їхати в Україну

Президенти європейських країн відмовляються їхати в Україну
Президенти десяти країн Європи відмовилися від участі у традиційному, вже 18 саміті лідерів держав Центральної Європи, який має відбутися в Ялті 11-12 травня. Лідери Чехії, Німеччини, Словенії,...

Президенти десяти країн Європи відмовилися від участі у традиційному, вже 18 саміті лідерів держав Центральної Європи, який має відбутися в Ялті 11-12 травня. Лідери Чехії, Німеччини, Словенії, Естонії, Італії, Австрії, Хорватії, Албанії, Болгарії та Латвії повідомили, що не приїдуть до України.

ВІДЕО ДНЯ

У той же час, у міністерстві закордонних справ України визнали політичні причини відмови від участі у саміті лише хорватського президента. Як сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, Іво Йосипович - єдиний глава держави, який відмовився приїхати на саміт на знак протесту через ситуацію із Юлією Тимошенко. Шість президентів, за твердженнями пана Волошина, повідомили про свою відмову значно раніше.

"Можливо, у Хорватії вирішили сподобатися у певних столицях, на які вони традиційно орієнтуються і яким історично вдячні за отримання незалежності. Хорватський президент, можливо, вдався до такого кроку на знак солідарності із Берліном, який зараз розпочав цілу компанію проти України", - сказав Олег Волошин.

Реклама

"Щодо інших голів держав, то, приміром, президенти Чехії і Німеччини не планували приїжджати. Те ж саме з президентом Словенії. Президент Італії ще на початку березня повідомив, що не приїде. Лідер Естонії відразу сказав, що у нього в ці дні конференція, присвячена колишньому президентові країни Леннарту Мері і він не зможе прибути на саміт. В цілому, не йдеться про єдину позицію в ЄС", - твердить речник зовнішньополітичного відомства України.

Однак вже після розмови речника МЗС із ВВС Україна стало відомо, що від участі у саміті відмовилися президенти Болгарії, Албанії та Латвії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно