Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЦВК визначило дату початку виборчої кампанії

ЦВК визначило дату початку виборчої кампанії
Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради почнеться 30 липня. Це передбачено орієнтовним календарним планом з підготовки й проведення виборів 28 жовтня, що оприлюднений на сайті ЦВК....

Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради почнеться 30 липня. Це передбачено орієнтовним календарним планом з підготовки й проведення виборів 28 жовтня, що оприлюднений на сайті ЦВК. Згідно з планом, ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня. Згідно з законом про вибори, вибори проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - по 225 депутатів у загальнодержавному багатомандатному округу за партійними списками і в одномандатних округах.

ВІДЕО ДНЯ

Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня й завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування. На відміну від всіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, що балотуються за мажоритаркою, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації як партійних списків, так і кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день має ухвалити рішення щодо реєстрації або відмові в реєстрації. Ще два дні приділяється на виправлення помилок і неточностей у документах, поданих для реєстрації кандидатів. Таким чином, реєстрація кандидатів у депутати має завершитися 20 серпня.

Реклама

Партії й кандидати в одномандатних округах мають право почати передвиборну агітацію з наступного дня після реєстрації. Вибори відбудуться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада й оприлюднити їх у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно