Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Компанія Рината Ахметова і далі демонтуватиме будівлі на Андріївському узвозі

Компанія Рината Ахметова і далі демонтуватиме будівлі на Андріївському узвозі

Компанія Рината Ахметова і далі демонтуватиме будівлі на Андріївському узвозі
Компанія "ЕСТА Холдинг" планує приступити до завершального етапу демонтажу будівель на території колишньої фабрики "Юність" 4 травня. В рамках цього етапу будуть знесені будівлі, розташовані по вул....

Компанія "ЕСТА Холдинг" планує приступити до завершального етапу демонтажу будівель на території колишньої фабрики "Юність" 4 травня. В рамках цього етапу будуть знесені будівлі, розташовані по вул. Фролівська 9-11 (корпус А, В), побудовані в 1986 році, підстанція у внутрішньому дворі, а також аварійна стіна знесеного будинку по вул. Боричів Тік, 35, корпус А.

ВІДЕО ДНЯ

Будинки за адресою вул. Боричів Тік, 41,43 / 5, що є пам'ятками історії, демонтовані не будуть. Після завершення робіт з демонтажу з майданчика буде вивезений все будівельне сміття. Роботи з демонтажу та прибирання будівельного сміття триватимуть 3 тижні і будуть завершені до 24 травня.

"Всі інші будівлі на ділянці вже частково демонтовані, або знаходяться в аварійному стані. Тому питання завершення демонтажу є обов'язковим, з точки зору безпеки. Ми зі свого боку зробимо все можливе, щоб демонтаж будівель пройшов непомітно для жителів і гостей узвозу. - Говорить Микола Нестеренко, Генеральний директор "ЕСТА Холдинг". - Для нас дуже важливо завершити роботи до Дня Києва, щоб 1 червня передати ділянку археологам. Крім того, ми ведемо переговори з художниками про те, щоб до Дня Києва провести на нашій ділянці вернісаж".

Реклама

В рамках підготовки до останнього етапу демонтажу були проведені консультації з фахівцями та істориками, зокрема, з Михайлом Кальницький та Дмитром Шльонським. Ними підтверджено, що будівлі, що зносяться, не є пам'ятками і не представляють історичної цінності.

"Корпуси колишньої фабрики на вул. Фролівській 9-11 були побудовані в 80-х роках XX століття. Упевнений, що їх знесення не буде великою втратою для Андріївського узвозу", - каже Дмитро Шльонський - директор "Музею однієї вулиці".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно