Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівництво Качанівської колонії погрожує захиснику Тимошенко позовом

Керівництво Качанівської колонії погрожує захиснику Тимошенко позовом

Керівництво Качанівської колонії погрожує захиснику Тимошенко позовом
Керівництво Качанівської колонії спростовує заяви захисника Юлії Тимошенко про побиття екс-прем'єра та погрожує позовом за розповсюдження неправдивої інформації. Сергій Власенко твердить, що у...

Керівництво Качанівської колонії спростовує заяви захисника Юлії Тимошенко про побиття екс-прем'єра та погрожує позовом за розповсюдження неправдивої інформації. Сергій Власенко твердить, що у екс-прем'єра з'явилися синці й гематоми.

ВІДЕО ДНЯ

Заступник начальника з виробництва Качанівської колонії Ігор Ковпащиков категорично заперечив на брифінгу у вівторок, 24 квітня, застосування фізичної сили до пані Тимошенко, повідомляє агенція Клацнути УНІАН.

Пан Ковпащиков також зазначив, що подібні заяви заважають діяльності колонії, і якщо захисники екс-прем’єра продовжуватимуть розповсюджувати неправдиву інформацію, то керівництво колонії подаватиме позов до них.

Реклама

За словами голови колонії, в установі прокуратура і пенітенціарна служба проводять перевірку щодо заяв адвокатів та самої Юлії Тимошенко про її побиття. За словами начальника сектору охорони здоров’я Управління ДПтС в Харківській області Дмитра Курушина, після прибуття до лікарні Юлія Тимошенко "не пред’являла претензій" і відмовилась пройти медогляд.

"На видимих ділянках тіла слідів побиття помічено не було. У колонії вона також відмовилась від медичного огляду", - сказав пан Курушин. У свою чергу, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін на тому ж брифінгу заявив, що екс-прем’єрові запропонували медично засвідчити отримані травми, однак вона відмовилася від послуг судово-медичного експерта.

Реклама

Сергій Власенко біля стін колонії повідомив журналістам, що Юлія Тимошенко оголосила голодування. За його словами, він не радив пані Тимошенко вдаватися до голодування, турбуючись про її здоров'я. "Але вона все одно пішла на цей крок, протестуючи проти ситуації в Україні", - сказав пан Власенко, якого цитує агенція "Клацнути Українські новини". Він також твердить, що після транспортування Юлії Тимошенко з колонії до лікарні "Укрзалізниці" 20 квітня в неї з'явилися гематоми. "У неї всі руки в синцях і величезна гематома на животі, яку досі видно, незважаючи на те, що минуло чотири дні", - сказав Сергій Власенко.

Захисник також заперечив слова прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що пані Тимошенко відмовилася від медекспертизи. За словами пана Власенка, його протягом двох днів не допускали до Юлії Тимошенко саме через наявність у неї тілесних ушкоджень. У відповідь Геннадій Тюрін, звертаючись до журналістів та пана Власенка, сказав, що перешкод для його відвідин ув’язненої немає. Прокурор також заявив, що прокуратура проводить перевірку за заявою пана Власенка про те, що його начебто не допустили до Юлії Тимошенко в понеділок.

Юлія Тимошенко описала інцидент у листі, який оприлюднив Сергій Власенко. "До мене в камеру зайшли троє міцних чоловіків, підійшли до мого ліжка, накинули простирадло і почали втрьох стягувати мене з ліжка. Від нестерпного болю і відчаю я почала захищатися і отримала сильний удар кулаком в живіт", - написала екс-прем'єр. За її словами, у простирадлі її винесли на вулицю. "Я думала, що наступили останні хвилини мого життя. Від нестерпного болю в спині я кликала на допомогу, але ніхто не відгукнувся, після чого я втратила свідомість і прокинулася лише у лікарні", - написала пані Тимошенко.

Реклама

Своєю чергою Державна пенітенціарна служба повідомила, що дії працівників колонії щодо Юлії Тимошенко не були насильницькими, а у відповідності з законом. "Дії персоналу Качанівської виправної колонії відносно порядку здійснення етапування Ю.Тимошенко до лікарні 20 квітня п.р. були у чіткій відповідності до вимог чинної нормативної бази, не були насильницьким, а також органами прокуратури визнані законними та такими, що не принижують честь і гідність Ю.Тимошенко", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ДПтС.

Депутати опозиційних фракцій "БЮТ-Батьківщина" і НУНС заблокували трибуну і президію Верховної Ради. Вони вимагають негайно заслухати генерального прокурора України Віктора Пшонку і розглянути питання про допуск депутатів з медичною освітою в Качанівську колонію до екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Ми не підемо з цього місця, поки тут не буде генерального прокурора, ми не підемо з цього місця, поки тут не буде керівника фашистської служби, яка зараз займається ув'язненими, поки не буде прийнято рішення про допуск народних депутатів-медиків, у тому числі від Партії регіонів, до Юлії Тимошенко", - сказав "бютівець" Сергій Пашинський.

У відповідь голова парламенту Володимир Литвин повідомив, що направить офіційний запит до міністерства внутрішніх справ, Державної пенітенціарної служби і міністерства охорони здоров'я, щоб отримати письмові пояснення про ситуацію з пані Тимошенко. Перевірити інформацію про можливе побиття екс-прем'єра пообіцяла також новообраний омбудсмен Валерія Лутковська.

Тим часом опозиціонери продовжують блокувати трибуну, заявляючи, що готові залишитися там на "нічне чергування", якщо їхні вимоги не виконають.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно