Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Можлива нова масована ракетна атака: українців закликали підготуватися

Можлива нова масована ракетна атака: українців закликали підготуватися

Можлива нова масована ракетна атака: українців закликали підготуватися
Фото: ілюстративне

Українців на тлі повідомлень про можливий новий удар рф закликають не панікувати, а реагувати на сигнали повітряної тривоги і дотримуватись тих заходів безпеки, про які говорить влада. Українські захисники готові дати відсіч атаці ворога.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у вівторок, 29 листопада. Він зауважив, що це війна і українцям треба "сприймати все як є, без перебільшень, без применшень", і готуватися до можливих атак рф чи провокацій. 

Читайте також:
Розвідка спрогнозувала, коли росія може завдати наступного масованого удару по Україні
Реклама

"Хочу нагадати, що найстрашніше ми пережили в лютому-березні, коли сотні ракет летіли нам на голови фактично щодня, коли літала російська авіація…Хіба можна нас злякати ще чимось? Відбувається тероризм – десь більше застосовують ракет, десь менше... Наші війська готові, ракети заряджені, реагуватимемо, збиватимемо, як завжди робимо. Безумовно, і громадянам потрібно реагувати на сигнали повітряної тривоги та реагувати на те, що говорять органи влади, які просять все-таки дотримуватись тих заходів безпеки, які існують на сьогодні для нашої країни", – сказав Ігнат.

За його словами, до жовтня не було таких масованих атак, як останнім часом, бо окупанти планували кількома ударами спричинити блекаут в Україні й накопичували ракети.

Реклама

"Була певна пауза. Очевидно, противник накопичував те, що вже витратив на війну. Він бив цими ракетами по військах, інших військових об’єктах, по складах, командним пунктом і так далі. Тобто було витрачалося ракет багато протягом 8 місяців", – пояснив Ігнат.

Водночас він зауважив, що Україні допомагають цивілізовані країни світу не лише озброєнням, а докладають зусилля для відновлення зруйнованої росіянами енергетичної системи. Натомість окупанти все частіше використовують ракети радянських часів, бо високоточних ракет у росії залишилося не так багато.

"Але розслаблятися не потрібно. Зрозуміло, що вони виробляють їх (ракети) ще. Можуть поповнювати ці запаси. Тому завдання Повітряних сил – відбивати цю повітряну агресію, а людей – зберігати спокій і вірити в ЗСУ. Будемо робити все для того, щоб нищити ворога як на небі, так і на землі", — додав речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Реклама

Нагадаємо, напередодні українців попередили, що будь-якої миті росіяни можуть розпочати масовану атаку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно