Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні вирішили контролювати дотримання графіків відключення світла

В Україні вирішили контролювати дотримання графіків відключення світла

В Україні вирішили контролювати дотримання графіків відключення світла

Міністерство енергетики доручило Державній інспекції енергетичного нагляду України на час воєнного стану здійснювати перевірки обленерго на предмет коректності застосування графіків відключення електроенергії.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє пресслужба Міненерго, за дорученням Міністерства енергетики Державною інспекцією енергетичного нагляду України було проведено моніторинг коректності застосування графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу їх термінів і тривалості.

Читайте також:
В одних нема світла 12 годин, в інших – 2: чому в Україні нерівномірно відключають електроенергію
Реклама

"За результатами моніторингу для посилення контролю за складанням та виконанням графіків погодинних відключень Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики", – йдеться у повідомленні.

До перевірок будуть залучені представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Служби безпеки України, а також НЕК "Укренерго" – в частині перевірок Операторів системи розподілу (ОСР).

Реклама

Окрім графіків відключення, перевіркам підлягатиме технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

"Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватись відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій", – зазначив міністр Герман Галущенко.

Також, відповідно до наказу міністерства, уповноважені представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах "Укренерго" та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електроенергії.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно