Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Волонтерів Закарпаття відзначили в Ужгороді

Волонтерів Закарпаття відзначили в Ужгороді

Сьогодні міжнародна спільнота відзначає Міжнародний День волонтера. Свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії і запропонувала урядам країн у спеціальній резолюції відзначати Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку. В Україні волонтерський рух сформувався у кінці 90-х років і досяг піку спочатку у 2014 році під час початку війни з рф та у 2022-му під час повномасштабного вторгнення.

ВІДЕО ДНЯ

З вітальними словами до небайдужих закарпатців, які обрали волонтерство способом свого життя, звернулися голова обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова облради Володимир Чубірко та Олена Шуляк, заступниця голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування при Президентові України, – інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

Читайте також:
Донорські сили України
Реклама

З нагоди свята у приміщенні обласної ради відзнаки Закарпатської ОВА та Закарпатської облради вручено десяткам волонтерів із різних куточків області.

"Ви – небайдужі, сміливі, жертовні і рішучі люди з великої літери. І це не перебільшення, адже, починаючи з 2014 року такий спосіб життя, який ви ведете, зберіг в Україні тисячі життів, зігрів, нагодував, допоміг одужати нашим землякам, які опинилися у скрутних обставинах. Волонтери першими прийшли на допомогу державі і почали забезпечення українських військових не лише спорядженням, але й засобами спостереження та іншими побутовими речами. На ваших плечах тримався затишок тих українців, які були змушені втікати від війни на Захід України, у тому числі у нашу область. А ще ви надихаєте робити добрі справи. Надихаєте їздити у зону бойових дій, залучати допомогу від іноземних партнерів і теж трохи відчувати себе волонтерами. Спасибі вам за це і низький уклін. Разом — переможемо, разом відбудуємо Україну!", – звернувся до волонтерів Володимир Чубірко.

Реклама

Відтак голова облради оголосив подяки обласної ради Євгенії Ганус із ГО "Волонтери Закарпаття", Палетич Оксані, волонтерці з Перечина, волонтеру Пальчику Миколі, Попович Людмилі, волонтерці з Хуста та волонтерці Чиж Ользі. Частину відзнак волонтерам, котрі активно підтримують наше військо та внутрішньо переміщених українців і не змогли бути присутніми на урочистостях, буде передано згодом.

Волонтерів Закарпаття відзначили в Ужгороді – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно