Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Суд відмовився повертати українцям "помаранчеве" свято

Суд відмовився повертати українцям "помаранчеве" свято
Указ Януковича про скасування святкування Дня свободи не визнали незаконним. ВАСУ відмовився визнати незаконним указ Віктора Януковича, згідно з яким він скасував святкування Дня свободи 22...

Указ Януковича про скасування святкування Дня свободи не визнали незаконним.

ВІДЕО ДНЯ

ВАСУ відмовився визнати незаконним указ Віктора Януковича, згідно з яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада.

Він закрив провадження у справі за позовом голови Рівненської обласної організації Української народної партії (УНП) Світлани Ніколіної.

Реклама

Колегія суддів у складі п'яти осіб оголосила відповідне рішення в середу і постановила роз'яснити зацікавленим особам їхні права зі звернення до Конституційного Суду України "для вирішення питання про відповідність Конституції України, конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради Україна, актів президента України".

Ніколіна, яка є помічником народного депутата лідера УНП Юрія Костенка, зазначила в інтерв'ю журналістам після засідання суду, що не задоволена цим рішенням. Вона не виключає повторного подання позову до ВАСУ або звернення до КС з приводу цього питання.

Реклама

Позивач також висловила подив з приводу того, чому суд спочатку взяв до розгляду її скаргу і відкрив адміністративне провадження, а потім ухвалив рішення, озвучене в середу.

Як відомо, 30 грудня 2011 року президент Янукович підписав указ "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят", згідно з яким 22 січня буде відзначатися як День соборності і свободи України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно