Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як Великобичківський лісгосп став одним з кращих на Закарпатті

Як Великобичківський лісгосп став одним з кращих на Закарпатті

Як Великобичківський лісгосп став одним з кращих на Закарпатті

Великобичківске державне лісо-мисливське господарство розташоване у південно-східній частині Закарпатської області та займає площу понад 53 тисячі гектарів. У зоні діяльності підприємства – дві селищні та дев’ять сільських рад, в яких проживають близько 62 тисяч осіб.

ВІДЕО ДНЯ

У лісгоспі – 100 працівників, головна мета яких – раціональне використання земель лісового фонду та мисливських угідь, заготівля лісосировинних ресурсів та захист лісів і тваринного світу.

Великобичківський лісгосп – одне з найрентабельніших підприємств лісової галузі Закарпаття.

Реклама
Читайте також:
Як розвивається лісова галузь Закарпаття: Хустський лісгосп

«За 11 місяців 2022 року підприємством сплачено понад 42,5 мільйонів гривень податків, що на 110% більше, ніж у минулому році. За 3 квартали 2022 року  рентабельність склала 6,8%, а середня заробітна плата – 22 436 гривень, що є найбільшим показником серед лісгоспів Закарпатської області», – розповідає директор ДП «Великобичківське ЛМГ» Юрій Сойма.

Реклама

Юрій Михайлович очолює лісгосп у Великому Бичкові з 2014 року. З тих пір підприємство стало сумлінним наповнювачем бюджетів усіх рівнів та надійним постачальником палива для мешканців Рахівщини.

«Робота лісгоспу із забезпечення паливними дровами населення добре налагоджена. З цього приводу до мене не надходило жодних скарг від мешканців громади. З початком війни підприємство пішло назустріч нашій селищній раді і в першу чергу забезпечило дровами 250 сімей наших військовослужбовців», – зазначає Великобичківський селищний голова Олег Бурса.

Протягом року Великобичківський лісгосп надав допомогу ЗСУ у вигляді лісоматеріалів та інших продуктів на суму 1,6 млн гривень.

Реклама

Окрім ефективного використання лісових ресурсів, працівники Великобичківського лісгоспу працюють над відновленням та утриманням дорожньої та рекреаційної інфраструктури району. У 2022 році підприємством відремонтовано близько 95 кілометрів доріг та збудовано два рекреаційні пункти  у Щербіловському лісництві та лісництві імені Томащука.

Ще одним завданням працівників ДП «Великобичківське ЛДГ» є захист лісів та їх відновлення. За програмою Президента України «Зелена країна» у 2022 році висаджено понад 366 тисяч саджанців молодих дерев на площі 96,3 га.

Нині ж підприємство працює над втіленням масштабного проекту – будівництвом лісо-насіннєвого селекційного центру, який забезпечуватиме посадковим матеріалом усі лісгоспи Закарпатської області. Центр матиме можливість вирощувати та пакувати протягом вегетаційного періоду близько 5 мільйонів сіянців та саджанців і стане єдиним подібним підприємством на території області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно