Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Безоплатна правова допомога гарантована і у воєнний час

Безоплатна правова допомога гарантована і у воєнний час

10 грудня 2022 року виповнюється 10 років з дня створення системи безоплатної правової допомоги в Україні. Структура, основним завданням якоє є забезпечення рівних можливостей доступу до правосуддя, захисту прав для громадян та тих, хто перебуває під її юрисдикцією, за цей час довела свою затребуваність та ефективність. Нині тисячі фахівців по всій Україні щодня допомагають людям відновити справедливість 

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті система БПД представлена Регіональним центром з надання БВПД у Закарпатській області, Ужгородським, Мукачівським та Хустським місцевими центрами та 14 бюро правової допомоги, фахівці яких разом із адвокатами працюють у правовому полі, захищаючи порушені права громадян.

Лише у 2022 році до центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті надійшло тринадцять тисяч дев’ятсот двадцять одне звернення від клієнтів, тисяча двісті тридцять із яких потребували безоплатної вторинної правової допомоги (представництва інтересів у судах, перед органами державної влади). 

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді відзначили волонтерів безоплатної правової допомоги

Важливими напрямками діяльності системи БПД є правопросвітництво, проведення інформаційних кампаній, реалізація пілотних проєктів «Відновне правосуддя для неповнолітніх, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення», «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство»  та ін. З 24 лютого 2022 року через вторгнення рф в Україну на центри лягло значне навантаження через величезний потік до нашої області вимушених переселенців із  регіонів, де відбувалися чи відбуваються бойові дії, тимчасово окупованих територій.

Реклама

Система БПД негайно відреагувала на нові виклики. Перш за все, створенням нових консультаційних пунктів у місцях компактного проживання переселенців. Наразі на Закарпатті функціонує  53  консультаційних пунктів,  з яких  20 у місцях поселення ВПО. 

У перші дні війни працівники центрів та бюро з ранку до ночі проводили консультування у місцях прибуття та перебування переселенців: на залізничному вокзалі, у гуманітарних штабах, у місцях поселення ВПО. Також система БПД долучилася до сприяння прокуратурі в документуванні воєнних злочинів, спричинених внаслідок рашистської агресії.

Та попри усі складнощі, система БПД продовжує виконувати свою місію і у воєнний час. Адже звернення людей, яким потрібна правова допомога, не перестають надходити, їх число зростає з урахуванням змін у законодавстві та викликами воєнного часу. 

Реклама

Тож якщо ви потребуєте правову допомогу, звертайтесь до фахівців найближчих центрів та бюро правової допомоги або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (у будні дні 08:00 год. – 19:00 год., у вихідні дні 09:00 год. – 18:00 год.).

Щоб отримати правову консультацію письмово, напишіть у телеграм-бот (юристи відповідають у робочі дні). Або завітайте до найближчого з бюро.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно