Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорське телебачення створить на Закарпатті телевізійну студію

Угорське телебачення створить на Закарпатті телевізійну студію

Угорське телебачення створить на Закарпатті телевізійну студію
Угорський Фонд підтримки ЗМІ та управління активами («MTVA») передасть 28-го травня студію в Ужгороді. Про плани розпитали заступника генерального директора Закарпатської обласної державної...

Угорський Фонд підтримки ЗМІ та управління активами («MTVA») передасть 28-го травня студію в Ужгороді. Про плани розпитали заступника генерального директора Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії Золтана Куліна.

ВІДЕО ДНЯ

- З якою метою було створено студію?

- Мета полягає у створенні транскордонної мережі кореспондентів. Щоб зробити попередні дослідження, працівники «MTVA» оцінили технічні можливості та потреби окремих територій. Було вирішено в обласному центрі Закарпаття створити кореспондентський центр, забезпечений студією. Оскільки Україна ще не отримала широко розповсюдженого телевізійного покриття в форматі 3D або 4D, тому тут не можна використовувати вже звичну в Угорщині якісну передачу відео, фото та звуку методом «LiveU» при місцевій трансляції. Поки що для живих виступів на Закарпатті використання студії буде обмеженим в часі.

Реклама

- Де можна знайти подібну студію?

- Найрозвиненішою кореспондентська мережа «MTVA» є в Трансільванії. Тут в містах Одорхею-Секуєск та Клуж-Напока знаходяться студії, що продукують програми угорською мовою. Подібна робота проводиться в майстернях м.Суботіци та м.Дунайська-Стреда. На сьогодні тривають перемовини, щоб включити в цей ланцюжок також Помурський регіон Словенії.

Реклама

- Що можна дізнатися про попередню роботу студії?

- У грудні минулого року ми підписали контракт, згідно з яким «MTVA» орендує на Закарпатті приміщення на три роки. Це вже відбулося в Ужгороді. В будівлі буде знаходитися студія, технічне приміщення та редакційна кімната для трьох працівників. В угорській редакції працюють за договором два співробітники «MTVA» Аттіла Іванчик і Гейза Ковач. Також в нас працює один зовнішній сумісник, Мігай К. Дебрецені, котрий також виконує кореспондентські завдання. Це не означає, що працюють тільки вони. В угорській редакції є сім працівників, кожен з яких працює в окремій сфері, що робить кореспондентську роботу повнішою. Попередні роботи вже виконано, тепер вже тільки потрібно завезти в Україну з Угорщини обладнання. Оскільки, після Суботіци, це перша студія, що створена не у країні Європейського союзу, нам потрібно буде дотриматися дуже складних і жорстких митних вимог. Ми сподіваємося, що це не буде перешкодою тому, щоб 28-го травня на закарпатському виїзному засіданні Коледжу ім. Кароля Коша (м.Будапешт) відкрити студію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно