Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські добровольці зустрілись з бійцем "Карпатської Січі" часів Другої світової війни

Закарпатські добровольці зустрілись з бійцем "Карпатської Січі" часів Другої світової війни

Закарпатські добровольці зустрілись з бійцем "Карпатської Січі" часів Другої світової війни
У суботу, 9 травня, під час відзначення пам'ятних урочистостей з нагоди відзначення в області Дня пам’яті сталась знакова для нас, січовиків, подія. Провідник сучасної "Карпатської Січі" Тарас Деяк...

У суботу, 9 травня, під час відзначення пам'ятних урочистостей з нагоди відзначення в області Дня пам’яті сталась знакова для нас, січовиків, подія. Провідник сучасної "Карпатської Січі" Тарас Деяк та її бійці зустріли справжню людину-легенду, воїна 1938-39 років ОНО "Карпатська Січ" Мирона Івана Васильовича.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік в свій час бравав безпосередню участь у національно-визвольних змаганнях, зокрема в боях за Закарпаття у лавах ОНО "Карпатська Січ", а також у співпраці з ОУН та УПА, за що переслідувався та змушений був податись в підпілля. На жаль через зрадників його досить скоро викрили чекісти і він був засланий до ГОРЛАГУ в Норильску, де пробув 25 років заслання (макимальний термін за Сталінського правління, далі тільки розстріл). Але ніякі репресії чи карцери не могли зламати волю закарпатського повстанця, навіть там, в засланні він продовжував боротьбу і брав участь в одному з найбільших тюремних бунтів того часу спровокованих членами ОУН і пліч-о-пліч з братами політв'язнями нищив "червоних" на сході СРСР, - повідомили у СПО "Карпатська Січ".

Пройшовши через такі складні випробуванн,я дідусь Мирон несе на собі тягар важкого та героїчного досвіду, яким ділиться з нащадками, сучасними та майбутніми бійцями підрозділу спецпризначення "Карпатська Січ", які беручи приклад з таких людей, як він, не шкодуючи себе, докладають максимум зусиль у боротьбі за Велику Вільну Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно