Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Комісія нардепа Тищенка марно намагалась щось знайти у Мукачівському лісгоспі", – головний лісничий Василь Русин

"Комісія нардепа Тищенка марно намагалась щось знайти у Мукачівському лісгоспі", – головний лісничий Василь Русин

"Комісія нардепа Тищенка марно намагалась щось знайти у Мукачівському лісгоспі", – головний лісничий Василь Русин

Слідча комісія нардепа Миколи Тищенка не виявила жодних кримінальних порушень під час перевірки Мукачівського лісгоспу. Про це заявив голова ліквідаційної комісії ДП "Мукачівське лісове господарство" Василь Русин. За його словами, чутки, які поширює Тищенко в соціальних мережах, абсолютно безпідставні.

ВІДЕО ДНЯ

"Наприкінці грудня Тищенко спільно з кількома депутатами завітали до нашого господарства. Були у Мукачівському лісництві, виробничій лісонасіннєвій станції Березинка, де проводились санітарно-вибіркові рубки. Депутати мали змогу на власні очі побачити та переконатися, що всі хворі дерева, призначені для видалення, пронумеровані, як того вимагають відповідні правила. Відведення для рубки відбувалось на основі висновків лісопатологічної служби", – розповів Василь Русин.

Читайте також:
Микола Тищенко більше не очолює закарпатський осередок «Слуги Народу»
Реклама

За його словами, депутатська комісія разом із залученими "експертами" не проводила розрахунків на відповідність заготовленої деревини лісорубному квитку.

"Реалізації з ділянки, де відбувалась санітарно-вибіркова рубка, ще не проводилась. Всі хлисти на місці. Все в лісі. Якщо є бажання перевірити, чи правильно зроблений відвід, вимірюйте загальну кубомасу за сортиментними таблицями, порівнюйте з лісорубним квитком. Я гарантую, що у кінцевому підсумку все буде правильно. Але цього ніхто не робив", – зазначив Русин.

Реклама

Головний лісничий стверджує, що комісія Тищенка не виявила фактів, які б свідчили про наявність зловживань. Лісництво одразу вносить заготовлену деревину в електронну базу.

"Деревина, яку комісія знайшла у лісі, одразу була взята лісництвом на електронний облік. Тобто вона не може нікуди дітись. Міряємо, трелюємо хлисти на верхній склад, кряжуємо, встановлюємо бирки, визначаємо сортність", – розповідає Русин.

Головний лісничий підприємства зазначає, що, намагаючись знайти хоч якісь порушення, депутати телефонували місцевим мешканцям, які подавали заявки на купівлю дров. Але і тут членам комісії не вдалось знайти "компромат" на працівників лісового господарства.

Реклама

"За підсумками року підприємство спрацювало дуже добре. У нас план реалізації 70-75 млн, ми дали 95 млн. Ми й по заготівлі, й по реалізації виконуємо або перевиконуємо план. Протягом 2022 року ми передали населенню 26 тис. м куб дров. Ми відвантажували дрова у військові частини, на схід України. Депутати взяли у нас заявки, почали телефонувати людям, шукати незадоволених. Люди відповідають – все добре, ми задоволені, вдячні директору. Набрали номер другої, третьої людини. Все нормально. Немає жодних проблем. Не так швидко, як хотілось би, але ми власним транспортом потихеньку возимо дрова людям», – розповів Русин.

За словами головного лісничого, хамська поведінка депутатів викликає обурення в колективі підприємства.

"Комісія запросила до нас співробітників ДБР, Нацполіції, природоохоронної прокуратури. Ми готові до перевірок. У чому питання? Але навіщо публічно принижувати, ображати наших працівників, ставитись до наших лісничих, як до людей нижчого сорту? Навіщо огульно звинувачувати керівництво Держлісагентства? Насправді комісія нічого не знайшла, але вимагає від керівників галузі реагувати. На що реагувати?" – підсумовує Василь Русин.

Нагадаємо, народний депутат Микола Тищенко майже два роки очолював обласну організацію "Слуги народу" на Закарпатті. В липні його усунули з посади.

"В умовах повномасштабної війни з росією партія має асоціюватися зі щоденною кропіткою роботою по допомозі фронту та укріпленню тилу, яку проводять тисячі членів нашої політичної команди, а не з публічними скандалами, сумнівними піар-акціями та сварками..." – зазначила керівник партії Олена Шуляк. Втім, напередодні Нового року Тищенко знову з’явився на Закарпатті. Нардеп заявив, що "за наказом президента" він працює 30 грудня та "перевіряє Мукачівський держлісгосп, Закарпаття".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно